28.5.00 - (0)
Aanstaande dinsdag, 30 mei, presenteert het Haarlemse culturele platform Muze de tweede editie van het Neefjes & Nichtjes project, dit keer onder de naam "Les Neveux et les Nièces". Het project bestaat in eerste instantie uit een compilatie cd met dezelfde naam - met nummers van dertien relatief onbekende maar veelbelovende Nederlandse bandjes zoals Suimasen, El Camino, Tse Tse Airline en Soda P. Het cd hoesje bevat een uniek, handgemaakt kunstwerk vervaardigt door 7 verschillende ariesten. Werk van deze kunstenaars maakt tevens deel uit van een expositie die dinsdag gepresenteerd zal worden in de Amsterdamse Winston en daarna zal meereizen met de Muze CD presentatie. Het begint dinsdag om 19:00 met de officiële opening van de expositie in Hotel Winston, opgeluisterd door akoestische sets van Studiocraft & Chimney Brothers. Vanaf 20:00 zullen Suimasen, El Camino & Idsauh 7 in de Winston Kingdom optreden.

Was gister trouwens iets te enthousiast met betrekking tot de line up van het Metropolis festival, want het blijkt dat de Europese toer van Enon al weer is afgelast. Bij wijze van troost vind je bij mp3.com een tweetal nummers als mp3.

Bis, Rotown, Rotterdam, 20 mei 2000
Sinds het Schotse drietal vorige keer in Rotown te bewonderen was - net iets meer dan een jaar geleden - hebben ze eigenlijk niets nieuws uitgebracht en het concert is dus in grote lijnen hetzelfde. Helemaal niets mis mee dus. De band weet nog steeds met z'n hyperaanstekelijke bubblegumtechnopunkpop in ieder geval de voorste rijen aan het huppelen te krijgen met een glimlach op hun gezichten alsof het een stel kleuters is met een stuk snoepgoed. Het verschil zit'm in de details. Alhoewel, 'details': ze spelen Kandypop!!! Hun 'grote hit' uit 1996, toen ze als eerste 'unsigned' band ooit in Top Of The Pops stonden. Sindsdien hebben ze d'r alles aan gedaan zich verder te ontwikkelen en dat soort drumcomputerpunk achter zich te laten - op hun album Social Dancing gingen ze af en toe zelfs triphop - en dat is te begrijpen, maar het is ook verschrikkelijk leuk om zo'n oude kneiter weer te horen. Ze spelen nog een handjevol ouwe nummers - Starbright Boy, Monstarr, allereerste single Kill Yr Boyfriend - maar de nadruk ligt op nummers van hun 'meer volwassen' klinkende tweede album, Social Dancing - Action & Drama, Eurodisco etc.. En natuurlijk ook een paar nieuwe deuntjes - op 12 juni zal hun nieuwe ep verschijnen. Kiss And Tell speelden ze volgens mij vorige keer ook al en klinkt als de Venga Boys goes punk goes speedgarage en is dus ongelovelijk fantastisch. Are You Ready is compleet electro; op zich geen oninteressant gegeven maar het nummer zelf klinkt vooral als een Les Rythmes Digitales b-kantje. Why Are We Waiting is gebaseerd op dezelfde beat als Eurodisco maar heeft een refrein dat denkt dat het meedoet aan het Eurovisie Songfestival; met bijbehorende text: 'Why are we waiting?? Why can't we start changing??'. Hmmm… Maar ze speelde Kandypop dus mijn avond kon sowieso niet meer kapot.


pining for the fjords
hringvegur
instagram
pop muzik
bandcamp
facebook
e-mail
rss

front
job de wit
polderlicht
gert verbeek
toekomst hervonden
i always have a song

blogger statistics