27.5.00 - (0)
Future So Bright: Citysearch presenteert een top 20 van artiesten die 'de toekomst van de popmuziek in hun handen houden'. Beck staat natuurlijk op nummer één en Aphex Twin, Stuart Murdoch, Mos Def en Lauryn Hill zijn ook vertegenwoordigd. Verder veel voorspelbare critici-favorieten - Thom Yorke, PJ Harvey, Tricky en Ben Harper - maar ook een handjevol verrassingen: Wil Dog van Ozomatli bijvoorbeeld en Jeff Tweedy van Wilco. En natuurlijk de vergissingen: Beth Orton op nummer 2, om maar eens iets te noemen, terwijl het toch echt niet meer is dan een gemiddeld singer/songwritster met een overvloed aan credibility omdat ze af en toe met hippe dansproducers werkt. Rufus Wainwright, Martin Sexton en Richard Bruckner kende ik überhaubt niet. En Ani DiFranco de toekomst van de popmuziek?? Of Billy Corgan?? Laten we in godsnaam hopen van niet...

Een recensie van de eerste dag van Drum Rhythm in het Parool.

Volgens de mailing van concertbooker/promoter Paperclip staat ook de japanse punkpopband eX-Girl op het Hoogspanning-festival in Haarlem. Dat festival vindt plaats op vrijdag 7 en zaterdag 8 juli op de Lichtfabriek, het voormalige EBH terrein ergens aan het Spaarne. Eerder was al bekend dat op vrijdag zullen verder optreden: de Knoxville Girls, Friends Of Dean Martinez, de Bossen en Bob Log III en op de zaterdag: Technical Itch + Decorder + MC Dart, Tribal Drift en het King Shiloh Soundsystem. Meer info (maar helaas nog niet erg veel): op de site van het Patronaat.

Meer festival: nog niet op de site van het metropolis festival te zien, maar wel uit betrouwbare bron vernomen dat ook Enon (ex-Braniac) en de Amerikaanse emocorebands Dismemberment Plan en At The Drive In daar zullen spelen.


nieuwsbriefinschrijf
pining for the fjords
hringvegur
instagram
pop muzik
bandcamp
facebook
e-mail
rss

front
job de wit
polderlicht
gert verbeek
toekomst hervonden
i always have a song

blogger statistics