12.6.00 - (0)
Meer poezie van Jaap Boots; nu geinspireerd door Laurent Garnier en Job De Wit boort Junkie XL de grond in. Hij heeft trouwens helemaal gelijk als hij zegt dat de muziek van Junkie XL-nú compleet anders klinkt dan de Junkie XL van toen, maar ik zie die overgang van breakbeats, al dan niet met gitaren, naar de meer trance-y 4-on-the-floor house niet meteen als iets negatiefs. Trance is inderdaad niet het meest verheven genre binnen de danswereld maar op dat Prodigy-achtige geluid waren we eigenlijk ook wel uitgekeken, dacht ik. Hier thuis bij de radio - en met Nederland v Tsjechië op de tv - klonk die nieuwe richting van Junkie XL in ieder geval lekker. En Tom Holkenborg beantwoordde nog m'n twee vragen in vpro's interview-box. Helaas viel de verbinding net weer even weg tijdens z'n antwoord op m'n vraag over wat-ie van het hele Napster-gebeuren vind. Hij begon in ieder geval over de platenmaatschappijen die helemaal verrast werden door de mogelijkheden van mp3 en dat-ie wel van mening is dat artiesten gewoon betaald moeten worden voor hun arbeid. Toen ik weer contact had, was hij het met de interviewer eens dat mp3 wél een goeie manier is voor mensen om met de muziek van Junkie XL kennis te maken. Naar aanleiding van m'n andere vraag kunnen we een eventuele toekomstige 2-Step-richting voor Junkie XL uitsluiten.

Nog wat andere aardige aan Pinkpop gerelateerde artikelen: Jan Smeets over of-ie miljonair is in de Limburger en een interview met Moby - door Gert Jonkers overigens - in het Parool, beide van afgelopen zaterdag.

Alle entries van 27 mei tot gisteren, 11 juni zijn zojuist gearchiveerd. Met onder meer over Bis en Blonde Redhead live, Tocotronic meets Console , België v Zweden en een handvol Pinkpop-links.

Joepie!!! Meer poëzie van Jaap Boots en de vpro toont zich ook niet te beroerd om de boze reacties op de negatieve recensie van ouwelullenrockers Venice te publiceren en Tom Holkenborgs reactie op Job De Wits neersabeling trouwens ook niet. Ik vind het trouwens altijd een beetje goedkoop als een artiest met al z'n recente successen gaat schermen - 'toegevoegd aan playlist BBC' - om te bewijzen dat die negatieve recensent het aan het verkeerde eind had. Maar goed.pining for the fjords
hringvegur
instagram
pop muzik
bandcamp
facebook
e-mail
rss

front
job de wit
polderlicht
gert verbeek
toekomst hervonden
i always have a song

blogger statistics