13.6.00 - (0)
Blije berichten op de site van de Amsterdamse punk- en skatewinkel Independent Outlet want volgens hun concertagenda staat de Amerikaanse band Les Savy Fav volgende week dinsdag (20 juni) in het Entrepotdok. Voor wie deze geweldige band niet kent adviseer ik dit artikel te lezen en vervolgens een paar mp3-tjes te downloaden, bijvoorveeld op de officiële site van de band. De NME tipte ze als een van Amerikaanse rockbands om in de gaten te houden dit jaar en vooral hun liveshows schijnen legendarisch te zijn mainly due to the insanity of frontman Tim Harrington who spends most of the time in the audience, threatening people. De band kan ongeveer in hetzelfde rijtje worden gezet als L/A/L en ...And You Will Know Us By The Trail Of Dead; indierock met duidelijke punkinvloeden maar ook veel dissonante gitaren enzo. Op de site van Independent Outlet verder trouwens ook - in samenwerking met punkzine Filler - een aantal interviews, zoals met Rocket From The Crypt en Burning Airlines.

Nu het woord mp3's toch gevallen is, nog een paar tips: bij vitaminic.nl vind je een track van het nieuwe album van Calexico en op de site van het sympathieke Haagse Grond Records staan een aantal nieuwe tracks van Carbon Music online.

De eerste Pinkpoprecensies druppelen binnen. Volgens het Eindhovens Dagblad slaagt Muse er niet in de verwachtingen in te lossen en vonkt en sprankelt Caesar. In De Gelderlander daarentegen krijgt Caesar om onduidelijke redenen een tsja en loeit Liam Gallagher als een zeekoe - terwijl Liam wat mij betreft juist de ultieme rock'n'roll-sneer bezit; een perfecte kruising tussen de John's Lennon en Rotten. Het artikel heeft voor de rest meer aandacht voor het concert van Slobberbone in de Tom Tom in Heythuisen dan voor Pinkpop. Sietse Meijer in het Parool vind Muse juist een naam om te onthouden en Kane beter dan Pearl Jam. In zowat elke recensie worden woorden als flets, veilig en niet avontuurlijk gebruikt maar zoals Sietse Meijer terecht opmerkt wíl het Pinkpoppubliek helemaal niets anders dan wéér Pearl Jam en Live.pining for the fjords
hringvegur
instagram
pop muzik
bandcamp
facebook
e-mail
rss

front
job de wit
polderlicht
gert verbeek
toekomst hervonden
i always have a song

blogger statistics