16.6.00 - (0)
Komend weekend wordt voor mij een festivalweekend. Alhoewel ik naast deze site ook De Nederlandse Festivalsite run bezoek ik zelf om eerlijk te zijn nauwelijks festivals. De tijd dat ik 3 dagen lang in een gammel tentje in de modder van Landgraaf of de Flevopolder ging liggen, liggen (gelukkig) achter me. En het merendeel van de, al dan niet gratis toegankelijke, eendaagse festivalletjes trekken me ook niet, meestal vanwege fantasieloze line-ups. Maar voor Beeckestijn Pop maak ik, voornamelijk uit nostalgische overwegingen, graag een uitzondering. Beeckestijn was het eerste festival ooit dat ik bezocht en dan ook zeer belangrijk in mijn muzikale ontwikkeling als plek waar ik m'n eerste concertervaringen opdeed. Om eerlijk te zijn weet ik niet meer wánneer ik precies voor het eerst ging. Kijkend op de pagina met ouwe line-ups weet ik vrij zeker dat ik er in 1987 was - toen was ik 11 - want ik kan me Raymond Van Het Groenewoud nog goed herinneren. Dat zal haast wel de eerste keer geweest zijn. Sindsdien ben ik elk jaar geweest, tot ergens halverwege jaren 90 toen mijn muzikale smaak zich langzamerhand in een andere richting had ontwikkeld, zeg maar. Was dit jaar dus weer eens van plan te gaan kijken, want ik heb Daryll-Ann nog niet gezien in het kader van hun meest recente album Happy Traum en over Tahiti 80 heb ik veel interessante dingen gehoord. Helaas zit er twee uur tussen de optredens van deze bands. Twee uur die worden gevuld door Drippin' Honey op het hoofdpodium - en dat is blues en ik hou absoluut niet van blues - en een paar onbekende bandjes op het tweede, lokale podium. Weet dus niet helemaal zeker of ik dat wel aan kan... Het festival wordt nu zaterdag gehouden op landgoed Beeckestijn te Driehuis, Velsen, niet ver van NS-station Driehuis en is gratis toegankelijk en verder kun je onder meer kijken naar Laberinto en dj's Wipneus & Pim.

Dat is dus zaterdag. Zondag ga ik nóg lokaler want dan vindt het Visbak Festival plaats in strandpaviljoen de Instuif te Wijk Aan Zee. Vernoemd naar de lokatie waar veel Velsense bandjes repeteren is dit een festival met een aantal regionale bandjes. Ik ben vooral geïnteresseerd in Soda P, een self-proclaimed indierock/postrock bandje dat net een singel uit heeft bij Zabel Music. En misschien blijf ik dan ook wel even hangen om The Tourist te bekijken want die noemen Dinosaur Jr en Radiohead als invloeden. Ook hier is de toegang gratis. Aanvang 16.00. Ik moet er wel aan denken een stapeltje flyers van m'n radioprogramma mee te nemen.

Now playing: bis - Music For A Stranger Worldpining for the fjords
hringvegur
instagram
pop muzik
bandcamp
facebook
e-mail
rss

front
job de wit
polderlicht
gert verbeek
toekomst hervonden
i always have a song

blogger statistics