25.6.00 - (0)
Vraag me trouwens af hoe Junkie XL het er vanaf heeft gebracht op het Glastonbury Festival. Het schijnt dat er erg druk word gedaan over de single Zerotonine - verschijnt in de UK in Juli, wordt hoog in de top10 verwacht - maar die is nog in de Prodigy-achtige breakbeat-stijl en bovendien nog met Rude Boy en op Pinkpop liet Tom Holkenborg een meer trance-y set horen. Maar de NME is in ieder geval erg positief in hun verslag over de dancetent op Vrijdag:

Indeed, things don’t really kick-off until the Prodigy-go-trance of fast-rising Dutchman Junkie XL brings the house down like an angry, one-man kick drum. It’s loud, brutish and unwieldy, but it goes off like the proverbial rocket.

Ben eigenlijk al het hele weekend Glastonbury op de teevee aan het kijken en het is toch wel een héél opmerkelijk festival en niet te vergelijken met iets als Lowlands of Pinkpop. Van Glastonbury kan ik echt begrijpen dat je daar heen gaat voor de ervaring, de vibe, de experience en dat de bands, de line-up niet zoveel uitmaakt. Dat wordt van Pinkpop ook wel gezegd, maar dat is toch meer op z'n Henry Ford's: ''t maakt niet uit van wat voor muziek je houdt, als het maar blanke grunge-y gitaarrock is', op Glastonbury is er écht voor ieder wat wils. Ik heb de afgelopen dagen inderdaad veel gitaargroepjes (Wannadies, Elastica, Idlewild, Travis etc) zien en horen langskomen maar bijvoorbeeld ook Lady Smith Black Mamboza, de Artful Dodger en de Pet Shop Boys. Als ik het goed begrepen heb stond ook Burt Bacharach gepland, maar moest hij op het laatste moment afzeggen vanwege een schouderblessure. Ik geloof zelfs dat je een fantastisch weekend kunt hebben zonder ook maar één band gezien te hebben met alle dingen die er omheen gebeuren. Okay, een boel daarvan is zweverige hippie nonsens maar ze hebben potdorie wel een Ballroom tent.

Van Pias Records komt het heugelijke nieuws dat zij de fantastische IJslandse band Sigur Ros hebben getekend en hun internationale debuutalbum Agaetis Byrjun (stond vorig jaar al maanden op één in de IJslandse hitparade) tegen het eind van de zomer zullen uitbrengen. Als dat album - dat overigens al in Augustus in Engeland zal verschijnen - ook maar een fractie zo goed is als hun ep Sfevn-N-Englar is-ie al zeer aan te raden. Prachtige verstilde, bijna buitenaards klinkende muziek als een arctische kruising tussen God Speed You Black Emperor en de Cocteau Twins.

now playing: Len - You Can't Stop The Bum Rush


pining for the fjords
hringvegur
instagram
pop muzik
bandcamp
facebook
e-mail
rss

front
job de wit
polderlicht
gert verbeek
toekomst hervonden
i always have a song

blogger statistics