27.6.00 - (0)
Bij gebrek aan interessante Nederlandse muziek webzines blijf ik maar lekker hardnekkig naar Zweedse publicaties verwijzen: Poco Loco heeft z'n tweede editie online gezet met onder andere een interessant (lekker lang, bevlogen geschreven) artikel over de Birminghamse scene, over bands als Pram, Plone en Novak en labels als Warp en Wurlitzer Jukebox enzo. Je moet er dus wel een beetje Zweeds voor kunnen, maar ik zie mij nu eenmaal genoodzaakt deze strategie aan te houden totdat a) heel Nederland Zweeds kan lezen of b) er eindelijk leuke Nederlandstalige muziekwebsites komen.

Gezien op de teletekst van Fox 8 - maar (nog?) niet op hun site - dat ze de fantastische Engelse serie The Young Person's Guide To Becoming A Rock Star gaan herhalen. Erg humoristisch programma over de Schotse, fictieve (alhoewel d'r volgens mij wel een cd naar aanleiding van de serie is verschenen) band Jocks Wahey, die het in korte tijd helemaal maakt en in even korte tijd naar de klote gaat. Een soort Commitments goes Britpop, met gastrollen van onder meer Noel Gallagher (eerste aflevering al, als ik het me goed herinner) en Jay 'Jamiroquai' Kay. Vanaf 3 juli.

En tot mijn grote vreugd hoorde ik gisteravond in Het Lek de Single Van Het Jaar langskomen, oftewel Freiburg V3.0, Console's remix van de Tocotronic klassieker. Het nummer is al wekenlang een grote hit op mijn computer dankzij Napster.

now playing: Ozomatli - Ozomatli (maar weer eens uit de kast gehaald omdat dat er wel errĂºg leuk uitzag op de teevee tijdens Glastonbury)pining for the fjords
hringvegur
instagram
pop muzik
bandcamp
facebook
e-mail
rss

front
job de wit
polderlicht
gert verbeek
toekomst hervonden
i always have a song

blogger statistics