24.6.00 - (0)
Surrealistisch moment in Neighbours op de BBC vanmiddag:

Tad en Simone zitten in de coffeeshop de hoezen te bewonderen van de platen die ze net gekocht hebben en praten over muziek:
Tad: Oh man, I wish we got that Mogwai remixes album.
Simone: I know... Do they rule or what?
Tad: They rule!

Ik ben er 'savonds bij de herhaling even goed voor gaan zitten maar ze zeiden het echt. Fantastisch! Een paar scenes later zaten ze naar de muziek te luisteren die ze wél hadden gekocht maar dat viel nogal tegen: doorsnee Prodigy Light-achtige techno. Neighbours is gewoonweg de coolste soap ever, want ook verantwoordelijk voor de carrieres van Kylie (en Danii) Minogue en Natalie Imbruglia. En een paar jaar geleden hadden ze een scene waarin een van de Pet Shop Boys Ramsey Street binnen reed en aan Madge de weg vroeg omdat-ie verdwaald was. De enige soap die ook maar een beetje in de buurt komt qua coolheid is As The World Turns omdat Lauryn Hill daar ooit een rolletje in had. Dat was ongeveer ten tijde van het eerste Fugees album. Als ik het me goed herinner mocht ze ook nog af en toe een liedje zingen, maar dat was helaas niet meer dan de standaard zoetsappige soaprommel. Oh, en de beeldschone Brooke Alexander die nu CNN's Worldbeat presenteert speelde ook ooit in As The World Turns. En ja, ik kijk véél te véél televisie.

Lady Aïda doet voor 3voor12 verslag van het Spaanse Sonar 200o: ligt het trouwens aan mij of hebben ze bij 3voor12 sinds de vernieuwde vormgeving een stuk minder nieuwsberichtjes enzo? En als ik helemaal eerlijk ben vind ik de nieuwe interface niet echt handig. Als je naar een bepaald nieuwsitem of programma wil - bijvoorbeeld om te kijken wat de nieuwe Disque Pop is - moet je steevast twee keer klikken. Van de voorpagina kom je dan eerst op de Journalism pagina terecht en van daar kun je pas het artikeltje zelf bereiken. Nogal omslachtig.

Culturele instellingen Groningen willen late trein naar Randstad: kunnen wij Hollanders ook eens naar de Vera.

now playing: Aretha Franklin - Soul Sister - The Classic Aretha Franklinpining for the fjords
hringvegur
instagram
pop muzik
bandcamp
facebook
e-mail
rss

front
job de wit
polderlicht
gert verbeek
toekomst hervonden
i always have a song

blogger statistics