29.6.00 - (0)
In het kader van de wedstrijd van vanavond ben ik eventjes op zoek gegaan of ik iets kon vinden over Frank Rijkaard's actuele muziekvoorkeur. Ik kan me herinneren dat-ie een groot fan was van de Breeders, Pixies en Frank Black. Hij is zelfs nog wel eens te gast geweest in zo'n programma van Fons Dellen waarin Bekende Nederlanders hun favoriete plaatjes mochten draaien. Maar een beetje lopen zoeken op 'Frank Rijkaard' in Altavista levert naast een moedeloos makende hoeveelheid Euro2000 pagina's helaas niet erg veel bruikbaars op behalve dan dat Frank ook een Morrissey/Smiths fan - z'n favoriete nummers zijn Bigmouth Strikes Again en Half A Person - blijkt te zijn.

Naar aanleiding van m'n opmerkingen over 3voor12 gisteren kreeg ik een mailtje van vpro's Erwin Blom en misschien was ik inderdaad wat té negativistisch over de hoeveelheid nieuws op de 3voor12-site. De uitgebreide verslaggeving vanaf Pinkpop was ik natuurlijk niet vergeten, maar misschien was het juist wel dáárom dat de reguliere aanvoer van nieuwtjes en info een tikkeltje tegenvalt. Dat je steevast twee keer moeten klikken om een bepaald artikel te bereiken is bewust gedaan, en ik citeer:

...en wel om de volgende reden. In de vorige versie hadden heel weinig mensen door hoeveel nieuwe info wekelijks op de site verscheen. We willen per se dat dat duidelijk wordt. Daarom moet je soms in eerste instantie een klik extra maken, maar verder hebben we de site juist veel platter gemaakt en kun je nu bijvoorbeeld in een opslag de laatste afleveringen van programma's zien waar je in het verleden vijf keer moest klikken om iets te horen. You win a lot, you loose some.

Vandaar dus. Als je met name geïnteresseerd bent in een bepaald deel kun je dat dus gewoon het beste bookmarken; 3voor12.vpro.nl/journalism bijvoorbeeld of 3voor12.vpro.nl/hetlek.

Q Crossword: alhoewel ik persoonlijk liever had gezien dat ze bij de NME hun kruiswoordpuzzel op het net hadden gezet. Q is toch nogal een ouwelullen blad. First name of Manic Wire (5) en Nick Heyward had 100 of them (7) kan ik nog wel oplossen - want respectievelijk Nicky en Haircut, maar van Jo Jo Gunne's only hit implored this thrice heb ik geen flauw idee.

Now playing: KALX - collegeradio vanaf de University of California te Berkeley, in realaudio dus.


pining for the fjords
hringvegur
instagram
pop muzik
bandcamp
facebook
e-mail
rss

front
job de wit
polderlicht
gert verbeek
toekomst hervonden
i always have a song

blogger statistics