30.6.00 - (0)
Ik had eigenlijk de hoop opgegeven dat we ooit nog iets zouden horen van de Band Formerly Known As Lemming maar het titelloze debuutalbum van Flemming - zoals ze nu dus heten nadat bleek dat er in de Nederlandse pophistorie al een andere band met de naam Lemming was geweest - verschijnt op 14 juli en in 3voor12's Plugger's Invasie van gisteren was de single Name? al te horen (halverwege het laatste uur). Een ouwe bekende want dat nummer stond twee jaar geleden al op hun in eigen beheer verschenen debuut ep Search. Maar het nummer was wel haast onherkenbaar omgebouwd. Het is alsof de Beatles zélf het oorspronkelijke nummer hadden gecoverd, zó Beatlesk is het nu. Om eerlijk te zijn klonk het een beetje standaard nederbritpop zoals Supersub en Tuesday Child enzo dat ook al deden. Jammer, want ik was zelf erg gecharmeerd van het Verve- en Embrace-achtige bombastische element in hun muziek. Aan een tour wordt nog gewerkt maar daar zal tegen die tijd op hun homepage wel meer over te lezen zijn.

Access To Amsterdam: Nederland krijgt z'n eigen variant op het beroemde SXSW-festival. Het Nederlands Popinstituut bereidt een groots opgezet, internationale popmuziekconferentie voor, onder de naam A2A, dat oktober 2001 in Amsterdam moet plaats vinden. Overdag zullen de bobo's uit de muziekindustrie bezig worden gehouden in het Krasnapolsky met workshops, forums en speeches. s'Avonds zijn er in zo'n 30 zaaltjes rond de Dam en het Leidseplein liveoptredens - hopelijk ook toegangelijk voor ons, normale stervelingen - van in totaal zo'n 400 bands waaronder 75 uit Nederland zelf. Het grote verschil met SXSW is dat A2A, volgens het NPI, een progressiever muzikaal aanbod zal hebben.

De ouwe troep van vorige week - met onder meer Frank Rijkaard, Neighbours, bis, Les Savy Savy en veel Glastonbury is verhuisd naar het archief.

now playing: Sleater-Kinney - All Hands On The Bad One (waarover later meer)pining for the fjords
hringvegur
instagram
pop muzik
bandcamp
facebook
e-mail
rss

front
job de wit
polderlicht
gert verbeek
toekomst hervonden
i always have a song

blogger statistics