6.7.00 - (0)
Voor de liefhebber staat er dit weekend een interessant festivalweekeinde op het programma. Het begint vrijdag en zaterdag in Haarlem voor het, gratis toegankelijke, Hoogspanning. Op vrijdagavond rockmuziek uit allerhande windstreken en van allerhande pluimage, zoals Zea (verantwoordelijk voor het beste Nederlandse album van het jaar tot nu toe), de Bossen (de Belgische Dead Moon meets Phil Spector), Ray Wonder (Britpop zoals ze dat alleen in Zweden nog blijken te kunnen maken), ExGirl (Bow Wow Wow meets Diamanda Galas uit Japan) en de Knoxville Girls (met leden van de Chrome Cranks, Gun Club en Pussy Galore). Terwijl het op de zaterdag voetjes van de vloer is met onder meer Legowelt & Orgue Electronique (rauwe, door Giorgio Moroder beïnvloedde electrodisco), DAT Politics (uit Frankrijk, releasden al platen op Fat Cat en A-Musik) King Shiloh Soundsystem & Controverse All Stars feat. DJ Precise (voor al uw dub, ragga, dancehall en 2step wensen), Technical Itch + Decoder + MC Dart (jungle) en Viva La Musica (soukousorkest uit Kongo, ooit opgericht door Papa Wemba). En als je dacht dat je zondag dan kunt uitslapen: vergeet het maar. Want dan is het tijd voor Metropolis in het Rotterdamse Zuiderpark, achter Ahoy, ook gratis toegankelijk trouwens met dit jaar onder meer Astrid (Schotse gitaarpop á la Teenage Fanclub en Eugenius), Echoboy (Spacerock, was al een hoogtepunt op het afgelopen London Calling festival), Titan (Mexicaanse kruising tussen Beck en Bentley Rhythm Ace), Mauro (Pawlowski, ex-Evil Superstars), Dismemberment Plan (Emo, en dat is per slot van rekening the next big thing volgens de Oor: refreinen als die van Alice In Chains in hun hoogtijdagen - voor zover die er waren natuurlijk - in een dwangbuis van dissonante gitaren en boordevol punk-attitude) en Matrix (meer jungle).

Link van de dag: In het Nederlandse hiphop e-zine the Boombap veel nieuwe reviews van onder meer de nieuwe albums van De La Soul, Busta Rhymes en Killah Priest, Afrika Bambaataa live en een verslag van de finale van de Most Wanted 2000 rap&r&b-contest in de Paradiso plus een interview met Nas.

MP3 Download van de dag: Sound Surround (2.5mb) van Sunshine Fix oftewel Bill Doss van Olivia Tremor Control. Nogal een beetje boel Beatlesk dus maar met een verrassend funky inslag vooral qua basloop. In het kader van de singles van Tiny Telephone.

now playing: Echoboy - Volume Onepining for the fjords
hringvegur
instagram
pop muzik
bandcamp
facebook
e-mail
rss

front
job de wit
polderlicht
gert verbeek
toekomst hervonden
i always have a song

blogger statistics