8.7.00 - (0)
Muziek is van ons allemaal: artikel uit NRC's Cultureel Supplement van gisteren. Begint als een verslag van een of andere bijeenkomst in De Balie over auteursrecht op het internet maar verzandt al snel in een oppervlakkig verhaaltje over het internet in het algemeen, waar het Worldonline-gebeuren ook maar weer eens uit de kast wordt gehaald.

Ook in het Engelstalige maar Nederlandse muziekwebzine Sheep - als ik het wel heb van dezelfde makers als het theaterwebzine Moose, ze hebben in ieder geval iets met elkaar te maken - een artikel over Napster. Ben het trouwens helemaal oneens met hun redenering dat muziek gratis moet zijn en bands hun verdiensten uit merchandising en concerten moeten halen. Een nogal achterhaalde redenering die er van uitgaat dat bands zichzelf live waar moeten kunnen maken, terwijl er - vooral binnen de electronische muziek - zat artiesten zijn die beter tot hun recht komen briljante liedjes makend ver weg opgesloten in de studio. Bovendien is touren voor het merendeel van de bands simpelweg een verliesgevende business. Alleen de Bruce Springsteen's en Rolling Stonesen van deze wereld verdienen aan het geven van concerten. Veel Amerikaanse en waarschijnlijk ook Engelse bands komen naar het Europese continent dankzij toursupport van hun platenmaastchappij, om hun plaatjes te promoten dus. Verder in Sheep recensies van de nieuwe albums van onder meer Grandaddy en Belle & Sebastian; Tigermilk, Belle & Sebastian's debuutalbum, wordt ook nog eens nader bekeken en de honderd beste albums van de vorige eeuw.

MP3 Download Van De Dag: Hemingway (3.7mb) van Blue Clocks Green; verschrikkelijk obscure, maar oh, zo aanstekelijke Amerikaanse indiesynthipop ergens uit de tweede helft van de jaren 80. And if I want to die just like Hemingway / I'll put a pistol in my mouth / and blow my head away. Check het ware verhaal achter de band en de complete discografie (drie 12"'s en één 7").

now playing: Black Dog - Bytes



pining for the fjords
hringvegur
instagram
pop muzik
bandcamp
facebook
e-mail
rss

front
job de wit
polderlicht
gert verbeek
toekomst hervonden
i always have a song

blogger statistics