9.8.00 - (0)
Poptones, het nieuwe label van ex-Creation-baas Alan McGee is in één klap bijna 60 miljoen gulden (17 miljoen pond) waard. En dat terwijl er nog geen plaat is verschenen en, voor zover ik weet, nog niet eens artiesten zijn gecontracteerd. Een paar clubnights en filmavonden en een website die ons oproept: be reasonable: demand the impossible, zijn tot nu toe de enige wapenfeiten van het nieuwe label. Het vertrouwen van beleggers dat Alan McGee ooit nóg eens een Oasis zal ontdekken is klaarblijkelijk zeer groot. Het lijkt mij vooralsnog een lange termijn investering. De artiesten waarvan momenteel het gerucht gaat dat McGee geïnteresseerd in ze is - zoals ex-Elastica's Donna Matthews, Beta Band-rapper Sean Revron, Lee Scratch Perry, de Montgolfier Brothers, Hole heel misschien en Alex Lowe, de ex-zanger van Hurricane #1 - zullen misschien met interessante dingen op de proppen kunnen komen, maar millionsellers niet bepaald.

Van het Amsterdamse Damer - een zelfverklaard bandje dat melodieuze gitaarpop maakt en recentelijk nog te zien en horen in dat als zomervulling dienende interviewprogramma op AT5/TV Noord Holland - zal binnenkort een splitsingle verschijnen op het Schotse Stereo Solution label dat wordt gerund door iemand van de band Magnetic Northpole.

MP3 Van De Dag: Bollywood Bubblegum Experiment van de High Fidelity. De nieuwe band van Sean Dickson - ex-Soup Dragons - doet alsof ze T-Rex zijn die de muziek voor een car-chase voor een willekeurige (maar zo te horen komische) Indiaase film maken. Of zoiets. Bij Vitaminic.co.uk.

now playing: Fonda 500 - The Autumn/Winter Collectionpining for the fjords
hringvegur
instagram
pop muzik
bandcamp
facebook
e-mail
rss

front
job de wit
polderlicht
gert verbeek
toekomst hervonden
i always have a song

blogger statistics