25.8.00 - (0)
Lowlands bij de VPRO, Pukkelpop bij Omusic en Reading/Leeds bij NME én bij Music365. Zo komen wij het weekend wel door achter de kompjoeter. Het schijnt dat er bovendien op lowlands.nl dingen gepubliceerd worden uit de Daily Paradise, de Lowlands-dagkrant die dit jaar wordt gemaakt door de mensen van Live XS, maar ik kom telkens niet verder dan het beginscherm van de site. Minutenlang roept-ie dat-ie aan het loading is, maar d'r gebeurt verder geen fuck. Dan maar niet, hoor.

Heb de afgelopen weken deze pagina niet zo vaak up kunnen daten als ik zou willen vanwege de spreekwoordelijke zwaarwegende laatste lootjes van m'n scriptie. Ik bedoel, ik was er pas anderhalf jaar mee bezig dus dan is het logisch dat je het échte werk in één zeer stressy maandje propt. Was met al dat gedoe bijna vergeten te vermelden dat ik afgelopen zaterdag nog naar ...And You Will Know Us By The Trail Of Dead ben geweest in de Paradiso. Maar nou moet ik ook bekennen dat het niet echt een memorabel concert was. Het was wat aan de tamme kant, zeker als je later in de NME leest dat de drummer na het concert in London naar het ziekenhuis moest omdat hij gewond raakte nadat het podium door het publiek werd bestormd. Maar het was afgelopen zaterdag zeker niet slecht. Goed, op een enkele uitzondering na - Mark David Chapman, Mistakes & Regrets - leken alle nummers nogal op elkaar (en op Sonic Youth dus), maar de band werkte zich goed in het zweet en het was lekker druk in de bovenzaal. Toch wilde op een of andere manier de vonk toch niet overspringen.

Verder, gaat het gerucht dat dat Daryll-Ann uit elkaar is. Op DA's officiële site staat hierover nog niets, maar het schijnt dat ze hun afscheidsoptreden al hebben gegeven. Er verschijnt binnenkort nog wel een live-album, DA Live, in een gelimiteerde oplage van 2250. Nou weet ik niet precies hoeveel ze van hun reguliere albums verkopen, maar limited edition lijkt me in dit geval wat aan de optimistische kant. Nóg onbetrouwbaarder is overigens het gerucht dat het Excelsior label d'r zelf mee gaat uitscheien. Dat Hallo Venray afgelopen week de gitaren aan de wilgen heeft gehangen is waarschijnlijk al oud nieuws (want heeft in alle kranten gestaan), maar daar ligt anno 2000 toch niemand écht meer wakker van. Slowchange blíjft een Nederpopklassieker, maar dat was ook al weer 9 jaar geleden.

MP3 Van De Dag: Keine Melodien (2.1mb) van Jeans Team. Lollige/lullige* (*doorhalen wat niet van toepassing is) casiopop uit Duitsland. Ich singe kiene Melodien, Ich singe eins, zwei, drei, vier. Van hun album Sing Song. Bij Kitty Yo.

now playing: Lowlands op 3FM.pining for the fjords
hringvegur
instagram
pop muzik
bandcamp
facebook
e-mail
rss

front
job de wit
polderlicht
gert verbeek
toekomst hervonden
i always have a song

blogger statistics