31.8.00 - (0)
Poehpoeh. Aangezien ik al hele dag achter de computer zit voor mijn werk heb ik als ik s'avonds thuis kom weinig puf meer om dan ook nog eens achter dat ding te kruipen. Maar heb natuurlijk wel even de tijd genomen om music.ilse.nl uit te checken, een van de nieuwe initiatieven van Ilse nu ze onderdeel zijn van PCM. Veel soeps is het overigens niet: wat algemene muzieknieuwtjes, een veiling, mogelijkheid tot chatten en, de bestaansreden van de hele site, een shop. Zielloos, oppervlakkig en totaal overbodig. Enige aardige dat ik ben tegen gekomen is de Scherpe Rand Van Platenland - de alternatieve albumlijst die ooit eens in opgezet door Jan Douwe Kroeske maar nooit echt van de grond is gekomen. Ik wist niet dat het überhaupt nog bestond. Sigur Ros staat op twee, dat is een goed teken.

Voor de liefhebbers heb ik ook wel even het juiste URL van de Daily Paradise gevonden, voor een selectie van de recensies en nieuwsberichtjes uit de Lowlands-dagkrant van dit jaar... En bij de Digitale Nederpop Encyclopedie van het Popinstituut hebben ze een entry over de band de Nightblooms toegevoegd (sorry, deeplinken werkt hier niet echt lekker) nadat ik daar een tijdje terug een mailtje over had gestuurd!! Helaas weet men niet te vertellen waar de voormalige leden vandaag de dag mee bezig zijn... En ik kreeg een mailtje - van de makers zelf - dat de site van Poptones, het nieuwe label van Alan McGee, online is. We vinden er naast de gebruikelijke info over de artiesten op het label - El Vez, de Montgolfier Brothers, Selafone Seventyfour en Outreagous Cherry - en dergelijke ook een realaudio radioshow, alhoewel het vooralsnog niet meer is dan een willekeurig fragment van een kwartiertje waarin Alan McGee en co wat plaatjes draaien en over voetbal lullen.

Radiotips zijn in de regel alleen van nut vóór het plaatsvinden van de betreffende uitzending, maar bij de VPRO kun je gelukkig alle radioprogramma's naderhand in realaudio nóg eens beluisteren en dus heeft het wél zin te vermelden dat ze gisteren in De Avonden op Radio 5 een special hadden over John Wayne Shot Me, per slot van rekening een van de leukste bands van Nederland. De special begint ongeveer 30 minuten into het tweede uur en bestaat uit een interview en een aantal speciaal opgenomen liedjes. De band staat trouwens woensdag 6 september in Winston Kingdom in Amsterdam, in het kader van een avond van Radio Mortale, samen met Girl Wonder en Jente en begin november in de kleine zaal van de Paradiso in het kader van Crossing Border. Gaat dat zien!!

Meer concertnieuws: de Foo Fighters aanstaande zaterdag in de Melkweg is afgelast. En dat is goed nieuws, want de andere bands zullen wel gewoon spelen én tegen een lagere prijs. Wellicht dat ik toch nog ga proberen of ik een kaartje kan kopen want ik wou At The Drive-In eigenlijk wel zien, maar in het voorprogramma van een band zo groot als de Foo Fighters loont zoiets wat mij betreft niet de moeite. De andere acts die zullen optreden - Everlast, C.O.C en 3 Doors Down - boeien me hoegenaamd niets, dus misschien dat ik daarna even bij kraakpand Vrankrijk in de Spuistraat langsloop want daar is een benefietgebeuren ten bate van, eeeeh, een of ander goed doel en zullen de bands Pane en Mongrell optreden. Voor mijn gebazel over die laatste band: check het archief (scroll helemaal naar beneden).

now playing: Kultparade September op WDR Eins Live. De beste 20 platen van de afgelopen maand volgens de makers van het programma Kult Komplex. Elastica, Badly Drawn Boy, MJ Cole etc en er blijkt ook een nieuw album uit te zijn van Stella. Dat maakt mij nieuwsgierig.pining for the fjords
hringvegur
instagram
pop muzik
bandcamp
facebook
e-mail
rss

front
job de wit
polderlicht
gert verbeek
toekomst hervonden
i always have a song

blogger statistics