1.9.00 - (0)
Na de welbekende rants van Courtney Love en Steve Albini is het nu de beurt aan Jenny Toomey om eens lekker te keer te gaan tegen major platenmaatschappijen. Jenny zat vroeger in Tsunami en runde het Simple Machines-label en is nu Executive Director van de The Coalition For The Future Of Music.

Bijna vergeten te vermelden dat de opnamen die ik afgelopen weekend maakte bij Solaris in Bloemendaal Aan Zee - DJ-sets van El Deider, Geoffroy en de Idjut Boys - nu in Realaudio bij de VPRO online staan. Net zoals de interviewtjes die ik heb afgenomen en de foto's die ik heb gemaakt. Muzikaal was het overigens niet bijster interessant: jazz-y house met veel orgel-, trompet- en dwarsfluitsolo's, percussie en pianoakkoorden. Een soort fusion met een 130bpm-beat. Enige écht opmerkelijke moment was toen de Idjut Boys Rock The Casbah van The Clash op de draaitafel legden. Ik moet bekennen dat ik die zondagmiddag dan ook geruime tijd heb doorgebracht bij de concurrent, Paradiso Aan Zee, twee strandtenten verderop, waar Groovemaster Johnston en zijn Bubble Club waren neergestreken met een opgefokte MC en een platenkoffer vol vette 2-step. Een populair idee want waar het bij Solaris lang duurde voordat er een beetje volk was, was het hier de hele tijd stampvol. Vooral de breaks in Azzido Da Bass's Dooms Night gingen er bij het publiek in als de spreekwoordelijke zoete koek. Zag de hele middag trouwens maar twee soapsterren: Georgina Verbaan uit GTST en een gozer die volgens mij in Goudkust zat. Dat viel wel een beetje tegen...

Gisteravond (donderdag) in Nova een reportage over Arling & Cameron over hun album Music For Imaginary Films en - lang leve het internet - je kunt die aflevering in Realvideo nog eens op je gemak nakijken (de reportage in kwestie begint ongeveer na 14 minuten). De heren Arling & Cameron zijn heerlijk nét iets te bloedserieus in hun spierwitte cricketoutfits en verkondigen bovendien dat het image belangrijker is dan de muziek en daar kan je het toch alleen maar mee eens zijn. Nederland zou meer van dit soort eigenzinnige artiesten góéd kunnen gebruiken.

MP3 Van De Dag: Hún jörð (7.3mb) van Sigur Ros, niet van hun zojuist verschenen schitterende album Ágætis Byrjun maar van hun debuut Von. Arctische pop van onbeschrijfelijke schoonheid; als een soort kruising tussen Mogwai en de Cocteau Twins. Bij sigur-ros.com.

now playing: Ligament - Halfway Between San Juan & Mendoza


pining for the fjords
hringvegur
instagram
pop muzik
bandcamp
facebook
e-mail
rss

front
job de wit
polderlicht
gert verbeek
toekomst hervonden
i always have a song

blogger statistics