5.9.00 - (0)
News just in: hoor de nieuwe single van Blur, Music Is My Radar, morgenochtend (woensdag) vanaf 10:30 Nederlandse tijd, op de site van de NME. Music Is My Radar is het enige nieuwe nummer op de binnenkort te verschijnen Best Of-verzamelaar van Blur en, volgens bassist Alex James, klinkt unlike anything we've done before. Wat zou hij daarmee kunnen bedoelen? Volgens mij hebben ze de afgelopen 10 jaar zo ongeveer elke stijl wel gehad. Polkahiphop misschien??

> De Sigur Ros Backlash begint hier: geweldig voorbeeld van hoe de hypemachine van de NME in z'n werk gaat. Een of meerdere redacteuren worden enthousiast over een bandje en schrijven het op alle mogelijke manieren de hemel in - lovende liverecensies, een zogenaamd on-stukje, maar ook door het terloops noemen van de naam in een artikel over een hele andere band werkt altijd goed - maar na een paar maanden is het uit met de pret en wordt er eens een andere recensent naar een live-optreden van de betreffende band gestuurd. En díe concludeert in dit geval: tedium, thy name is Sigur Ros. En dat vind ik dus fantastisch om te zien. Ook ik werd erg enthousiast na die eerste liverecensie: mp3'tje gedownload, die Svefn-N-Englar ep gekocht toen die verscheen, recentelijk ook het album etc. En het is ook allemaal prachtig. Ageatis Byrjun (sp?, ik doe het even uit m'n hoofd) is bloedmooie plaat die zeker in m'n eindejaars top 10 zal belanden. Die band heb ik dus zeker dankzij de NME leren kennen. En ik ben dan ook mans genoeg om me niet door een zo'n negatieve recensie uit het veld te laten slaan. Sterker nog, ik vind het alleen maar ongelofelijk leuk om te lezen. Bovendien worden er tegelijkertijd in dezelfde NME weer hele andere nieuwe bandjes omhoog geschreven op dezelfde manier als Sigur Ros een jaar geleden. Nieuwe dingen om uit te checken. Kingsbury Manx bijvoorbeeld. Zou moeten klinken als een kruising tussen de Beta Band en de Byrds, maar maakt op grond van het MP3'tje dat ik bij City Slang downloadde volgens mij gewoon slappe gitaarpop (Cross Your Eyes (3.3mb,.zip)). Maar dat geeft helemaal niets, want volgende week is er weer een nieuwe NME of anders de Melody Maker met een nieuwe Next Big Thing. Heerlijk!!

Na John Wayne Shot Me zal binnenkort ook het Amsterdamse Persil een single delen met Grandaddy. Eind september zal het nummer Table Tennis Superstar (trouwens al tijden downloadbaar bij mp3.com) op een vinylsingeltje verschijnen op het Amerikaanse Devil In The Woods label, samen met nummers van Grandaddy en de Delgados. (En natuurlijk een groot dank-je-wel in de richting van Persil voor het pluggen van deze site gisteren in het Parool!!)

En tenslotte voor de popquizzers: zowel Volders als Doornroosje zijn met een nieuw seizoen van hun respectievelijke quizzen begonnen.

now playing: Magnetic Fields - 69 Love Songs (cd3)pining for the fjords
hringvegur
instagram
pop muzik
bandcamp
facebook
e-mail
rss

front
job de wit
polderlicht
gert verbeek
toekomst hervonden
i always have a song

blogger statistics