9.9.00 - (0)
The National Indiequirer: een soort van The Onion over indierock. De grappen zijn aardig maar niet écht hilarisch - Secret Boy Band Past of Steve Malkmus Uncovered en Tortoise Ripped Apart by Lip Sync Scandal - en ik zie mij helaas genoodzaakt strafpunten uit te delen voor het artikel over Morrissey. Ik bedoel, kun je nóg makkelijkere slachtoffers verzinnen om grappen over te maken? (Via Us Against Them)

Kwam bij het opruimen van m'n bookmarks nog een paar interessante dingen tegen:
* Fuller Up: The Dead Musicians Directory: biografietjes en in memoriams van zowat elke dooie muzikant (echter met nadruk op diegene die sinds 1997 het tijdelijke voor het eeuwige hebben verwisseld). Je kunt zoeken op naam maar ook op doodsoorzaak. Zo stierf Bing Crosby tijdens een potje golf en zijn er verschillende musici die een agrarisch ongeval niet na kunnen vertellen.
* Sample FAQ: geeft (vaak maar niet altijd) antwoord op de vraag 'Welke sample zit er in die-en-die hiphop (of r&b of jungle) plaat?'. In veel gevallen bovendien inclusief een mp3-tje van de sample in kwestie.
* The Belgian Pop & Rock Archives: bio- en discografietjes van 232 bands en artiesten (van Belgische origine, dus) plus nieuwes en recensies. Wordt overduidelijk gerund door iemand met véél te véél vrije tijd.
* LP en CD Klassiekers: gewoon iemand - een meneer of mevrouw H.Boer waarschijnlijk - die z'n vijftien favoriete platen recenseert. Veel jaren '80 meuk: Japan, Doe Maar, de Smiths enzo.
* Elizabeth's Classic Movie Quotes Gallery: heeft eerlijk gezegd niets met muziek te maken, maar een pagina met film-quotes (in .wav-formaat) komt altijd van pas wat mij betreft. Persoonlijke favorieten zijn de orginele Tarzan yell van Johnny Weismuller en Charlton Heston's Take your stinking paws off me, you dirty ape! uit Planet Of The Apes.

In het Parool de favoriete platen van Arnoud de Boer van Zea. Vooral One Inch Punch is een opvallende keus. Niet bepaald een bekende plaat, maar wel verschrikkelijk goed. Een soort lo-fi hiphop met gruizige Jesus & Mary Chain-achtige gitaren. One Inch Punch is/was een project van Justin Warfield. Hij is vooral bekend van z'n raps in de Bomb The Bass-klassieker Bug Powder Dust en in Candyman op Cornershop's When I Was Born For The Seventh Time album. Ja, Zea scoort hier een flink aantal credibility-points. Niet dat ze die nog nodig hadden, Kowtow To An Idiot is nog steeds de beste Nederlandse Plaat Van Het Jaar Tot Nu Toe.

En vergeet niet je top3 in te sturen voor de grote TMF UK Garage Top 20. Uitzenddatum is zondag 10 september. Míjn nummer één is zonder twijfel Sweet Female Attitude's Flowers. Want vooral een fantastisch popnummer.

now playing: Magnetic Fields - 69 Lovesongs (cd2)pining for the fjords
hringvegur
instagram
pop muzik
bandcamp
facebook
e-mail
rss

front
job de wit
polderlicht
gert verbeek
toekomst hervonden
i always have a song

blogger statistics