9.9.00 - (0)
De programma's van John Peel op de BBC zijn op het moment via het internet helaas alleen in real time te beluisteren - dinsdag tot en met donderdag tussen elf en één Nederlandse tijd - maar de sessie die Hefner recentelijk opnam is wel on demand te beluisteren. De sessie van And You Will Know Us By The Trail Of Dead… trouwens ook. Beide sessies zijn overigens maar voor een beperkt aantal weken online.

Een van de grote mysteries van het leven is opgelost: eindelijk weet ik welke band het voorprogramma deed bij het concert van Whiteout, april 1995 in Café Twin Pigs in Amsterdam. (Tsja, ik heb nou eenmaal een zeer saai leven...) Whiteout was een tweederangs, maar aardig Britpop-combo wiens mod-achtige gitaarpop z'n hoogtepunt bereikte, ergens in 1995, in de vorm van een handvol singeltjes - ik heb zelf alleen Jackie's Racing - en het album Bite It. Het was zo'n typisch bandje waarvan altijd werd verteld dat ze 'erg populair in Japan' waren. Lang heeft het succes niet geduurd, zoals dat gaat bij Britse bandjes. Er is in 1998 nog wel een tweede album verschenen, The Big Wow, maar tegen die tijd waren er al een paar originele leden verdwenen - waaronder de oorspronkelijke zanger - en het album flopte genadeloos. Maar goed, april 1995 stonden ze dus in Amsterdam in het café van het budgethotel Twin Pigs (aan de Nieuwendijk, heet nu de Flying Pig), waar ze toendertijd (jaja, het is vandaag 'opa vertelt'...) zo ongeveer elke avond een bandje hadden staan. Meestal lokale rommel, maar héééél af en toe ook iets dat de moeite waard was. Kan me van het concert zelf vrij weinig meer herinneren. Ik kan me niet voorstellen dat het erg druk was, maar volgens mij heb ik me wel vermaakt. Ook van het voorprogramma kan ik me weinig meer voor de geest halen, behalve dat ze tevens een beetje fungeerde als roadies - toen ze zelf klaar waren plugden ze Whiteout's gitaren in enzo - en dat ik ze beter vond dan de mainact van de avond. Maar de náám van de band heb ik nooit geweten. Ze stonden niet aangekondigt en ze zeiden ook zelf niet hoe ze heetten tijdens het concert ofzo. Dus toen ik van de week toevallig op het discussieforum van de officiële Whiteout pagina terecht kwam heb ik meteen maar gevraagd of iemand misschien wist welke band nou het voorprogramma had verzorgd. Mijn vraag staat toevalligerwijs precies boven de mededeling van één van de bandleden zelf die het einde van van Whiteout aankondigt. Wat een timing! In de tussentijd heeft er ook al iemand op mijn vraag gereageerd en het schijnt dus de Luci Baines Band geweest te zijn, een Schots bandje - vernoemd naar een obscuur nummer van Arthur Lee - dat getuige de website van hun platenlabel (dezelfde als Whiteout en de AC Acoustics trouwens) nog steeds lijkt te bestaan. Vind ik toch leuk om eindelijk eens te weten.

MP3 Van De Dag: Sameday (3.9mb,.zip), een voorproefje van het solo-album van J. Mascis. Verstokte Dinosaur Jr.-fans (zoals ik...) kunnen hun hart ophalen, want het klinkt nog precies hetzelfde als toen. Het album, More Light, verschijnt 16 oktober. Check trouwens ook de sessie (live en akoestisch) die J. opnam voor NME.com en Virtue TV. Te bekijken (en beluisteren) in zowel Realaudio als Windows Media.

now playing: Teenage Fanclub - Bandwagonesquepining for the fjords
hringvegur
instagram
pop muzik
bandcamp
facebook
e-mail
rss

front
job de wit
polderlicht
gert verbeek
toekomst hervonden
i always have a song

blogger statistics