13.9.00 - (0)
De site van het Nationale Popinstituut is vernieuwd. Het navigeren gaat wat logischer en aan de Digitale Nederpop Encyclopedie zijn foto's en geluidsfragmenten toegevoegd (maar ik kan nog steeds geen informatie vinden over Buy Of The Bar, toch een van de favoriete Nederlandse bands van John Peel). Verder is er een aardig overzichtje van de geschiedenis van Nederlandse popmuziek ook met beeld en geluid en een heuze Nederpopkwis. De beloofde MP3-tjes van nieuw talent in de rubriek Demontage kan ik helaas (nog?) niet vinden.

Anette La Nuit, de hippe fotorubriek van Anette Plinck elke twee weken in de Oor, is nu ook online te vinden. Op de site dus veel foto's van bandjes en concert- en feestjesbezoekers, maar het interessantst vind ik zelf de rubriek Oordinaire, want daar vinden we onder meer een dagboek en een handige concertagenda.

MP3 Van De Dag: Diddle My Skittle (4.7mb) van Peaches. De NME omschrijft dit nummer als clit-pop avant-noise-disco en vergelijkt deze Candadese MC (een ex-porno-actrice, naar verluidt) met onder meer Alec Empire én Sonic Youth's Kim Gordon. Van het album The Teaches Of Peaches dat verscheen bij Kitty Yo, waar we deze MP3 dan ook vinden.

now playing: Doing It For The Kids - A Creation Compilation (CRE037)pining for the fjords
hringvegur
instagram
pop muzik
bandcamp
facebook
e-mail
rss

front
job de wit
polderlicht
gert verbeek
toekomst hervonden
i always have a song

blogger statistics