18.9.00 - (0)
Ook zo nieuwsgierig naar waar Edwin Brienen op het moment mee bezig is? Brienen was tot een paar jaar geleden presentator - met een bijna ziekelijke voorkeur voor alles wat ranzig en/of camp was - bij VPRO Radio 3, maar was na alle restylingen bij 3FM helaas niet meer op de radio te horen. Nou, hij heeft een film gemaakt, Terrorama. De website is nog under construction - de trailer is vooralsnog niet te bekijken merk ik net - maar ik las in de Nieuwe Revu (sorry, maar ik had m'n trein gemist en de Oor hadden ze donderdagochtend nog niet bij de Ako) dat de film in ieder geval al niet vertoond zal gaan worden op het Utrechtse filmfestival vanwege overdosis sex én geweld én drugs en dat zowel Robbie Muntz als Kiki Classen (van Zeg 'ns Aaa...) een rol spelen. Op de site kun je in ieder geval al wel een paar songs van de soundtrack downloaden en dat klinkt al weer lekker vunzig.

En verder... geen recensie van het concert van Brassy in de Melkweg afgelopen zondag, want dat was afgelast: de drummer had z'n enkel gebroken... gaat de eerste wekelijkse column van Meindert Talma over Frans (Hagenaars, grote meneer achter het Excelsior label): Op mijn achttiende verhuisde ik naar Amsterdam. Om wat geld om handen te hebben begon ik een schildersbedrijfje met een kameraad van mij. We hadden dan een advertentie in de Volkskrant gezet, en daar kwamen heel wat reacties op af. Dan gingen we naar zo’n persoon toe en dan gingen we een beetje om zo’n huis heen lopen en dan zeiden we: ‘Ja, misschien zoveel duizend.’ En dat werd vreemd genoeg vrijwel altijd meteen geaccepteerd.... is de site van platendistributeur de Konkurrent vernieuwd, maar veel meer dan de (twee?) maandelijkse nieuwsbrief, een paar zeer out of date concertdata en links naar labels waar ze de distributie voor verzorgen is er (nog?) niet te vinden... en staan er reviews van onder meer Mixtape 1 Revert van DJ Snelle Jelle en Little Dog Music Por La Chupacabra in het Nederlandse (maar grotendeels Engelstalige) Hiphop-webzine Art12. In het archief gelukkig ook een paar namen die ik wél herken. Onder meer interviews met Brainpower, de Spookrijders en Krewcial.

En tot slot, voor de liefhebbers, de UK Garage Top 10, zoals samengesteld door de kijkers van TMF en zondag een week geleden aldaar ook te zien was. Helaas staat het uiteindelijke lijstje niet op hun site of op teletekst (en was zelf helemaal vergeten te kijken), maar ze bleken niet te beroerd om me het te e-mailen. Aardige mensen. Dit is'm dan:

1 Re-rewind (The Crowd Say Bo Selecta) - Artful Dodger ft Craig David
2 Flowers - Sweet Female Attitude
3 Fill Me In - Craig David
4 Girls Like Us - B15 Project ft Crissy D
5 Sing-a-long - Shanks & Bigfoot
6 Out Of Your Mind - True Steppers & Dane Bowers ft Victoria Beckham
7 Woman Trouble - Artful Dodger & Robbie Craig
8 Crazy Love - MJ Cole
9 A Little Bit Of Luck - DJ Luck & MC Neat
10 Summer Of Love - Lonyo

MP3's Van De Dag: inderdaad, MP3's, meervoud, want bij het Duitse label Bungalow hebben ze de website weer eens gerestyled en hebben ze nu ook een flink aantal (gezipte) MP3's in de aanbieding. Voor het overgrote deel zouden we het clubpop kunnen noemen - Stereo Total, Kulturni Program, Bertrant Burgalat en Dauerfisch bijvoorbeeld - maar probeer ook eens Girliepop van de Pop Tarts, het meest catchy nummer dat Kenickie nooit heeft geschreven.

now playing: 3FM, Het Lek, VPRO


pining for the fjords
hringvegur
instagram
pop muzik
bandcamp
facebook
e-mail
rss

front
job de wit
polderlicht
gert verbeek
toekomst hervonden
i always have a song

blogger statistics