21.9.00 - (0)
Waar Metallica ging voor de frontale aanval, kiezen de Barenaked Ladies voor een beduidend subtielere manier om Napster dwars te zitten. Er zich bij neer leggend dat hun nieuwe single via Napster al down te loaden is, heeft de band alternatieve versies van het nummer gemaakt en op het internet gezet. Deze versie begint weliswaar met een fragment van het betreffende nummer maar verandert na 30 seconden in een reclamepraatje waarin de bandleden de luisteraar oproepen om naar de winkel te gaan als ze het volledige nummer willen horen. Het gaat er natuurlijk om dat je van te voren niet kunt zien wélke versie van het nummer je gaat downloaden. Dit is een lastig probleem bij filesharing programma's als Napster (en volgens het artikel ook de reden dat zulke programma's nooit commercieel geëxploiteerd zouden kunnen worden). Het is verschrikkelijk makkelijk om nummers van Napalm Death (of Steps) aan te bieden als tracks van Belle & Sebastian of om het resultaat van een avondje stoeien achter je computer met wat samples als een illegale Fatboy Slim-remix. (Via Pearls That Are His Eyes)

Verder... morgenavond (vrijdag) in Nevermind The Buzzcocks (hilarische popquiz om half elf bij de BBC2 met Mark Lamarr) onder meer Daphne & Celeste. Dat wordt er eentje om op video te bewaren voorspel ik... in het Parool een uitgebreide recensie van het nieuwe album van Madonna, inclusief een handig Madonnamorfose-overzichtje... ook bij de Nederlandse Vereniging van Journalisten een verslag van de Dag Van De Nederlandse Popjournalistiek, met als meest nieuwswaardige quote: bij het aankaarten van het onderwerp 'Internet', raakte Paul Evers nog even begeesterd en meldde dat zijn blad met een 'flinke inhaalslag' bezig is. Hij voorzag dat de interneteditie van OOR wel eens belangrijker zou kunnen gaan worden dan de printeditie. Met 'een flink stuk redactionele input' en de VPRO als beoogd 'interessante partner' zag de OOR-hoofdredacteur vooral grote mogelijkheden. Zou het er dan echt nog eens van komen?? Een échte Oor-site??... en laat Jimmy Cauty, ex-KLF, weer eens wat van zich horen. Jammer genoeg is het niet iets muzikaals, maar zal hij een aantal van z'n schilderijen ten toon stellen in London. Op het troittoir.

MP3 Van De Dag: Music For Girls (4.9mb) van het Londonse, kitschy synthipop combo Baxendale. De zanger heeft op een bepaalde manier wel iets Hefneriaans, maar het klink voor alles als de camp-y neefjes van Carter The Unstoppable Sex Machine. Bij Usounds.

now playing: Quickspace - The Death Of Quickspacepining for the fjords
hringvegur
instagram
pop muzik
bandcamp
facebook
e-mail
rss

front
job de wit
polderlicht
gert verbeek
toekomst hervonden
i always have a song

blogger statistics