26.9.00 - (0)
Als de updates van deze pagina deze en volgende weken wat onregelmatig zijn: mijn excuses. Maar ben momenteel druk bezig met andere dingen, want ga aanstaand weekend namelijk verhuizen. Naar Engeland. Gelukkig heb ik lieve ouders die me willen brengen met de auto dus hoef ik niet heel m'n hebben en houwen voor 12 maanden in één koffer te stouwen. Maar desalniettemin moet er een hoop worden opgeruimd en geregeld en uitgezocht en dergelijke. Heb me de afgelopen dagen vooral bezig gehouden met het selecteren van de cd's die ik meeneem. Dat leidde tot existentiële levensvragen als: hoeveel Aminiature / Dinosaur Jr / Manic Street Preachers / Magoo / Mogwai / Jacob's Mouse / Frank Black -cd's heeft een normaal mens eigenlijk nodig? En: kan iemand écht niet een jaartje zonder Out Loud van de Boom Boom Satellites of Very van de Pet Shop Boys*? Typische koffietafelplaatjes - Melt Banana, Boredoms, Atari Teenage Riot; dingen die je eigenlijk niet voor je plezier opzet, maar vooral cool in de platenkast staan te staan - zal ik toch maar gewoon thuislaten, maar m'n hele Pixies en Pavement-collecties gaan wel zeker mee. Met veel pijn en moeite heb ik er z'n 250 weten uit te zoeken, die ik vandaag in speciaal daarvoor aangeschafte cd-wallets heb lopen proppen. Maar het komend jaar staan er dus zo'n 700 cd's (plus 200+ vinylsingeltjes, 2 dozen vol cd-singles en nog wat ouwerwetse lp's) werkloos bij m'n ouders op zolder.

Voor wie het interesseert: ik ga een post-doctoraal jaar Economische Psychologie doen aan de Universiteit van Exeter, in het (bijna) uiterste zuidwesten van Engeland (de Engelse rivièra schijnt men het ook wel te noemen). Exeter is niet bepaald een wereldstad (zo'n 90.000 inwoners als ik het wel heb) en ligt, wat ik er tot nu toe van gezien heb, een beetje buiten de route voor wat betreft toerende bandjes (toch een belangrijke reden voor mij om naar Engeland te gaan). Desondanks ziet mijn concertagenda voor de komende maand er nog behoorlijk vol uit: Idlewild, Penthouse, King Adora en Leftfield komen langs bijvoorbeeld. En ook Reef, Timo Maas, de Waterboys en James, maar daar ben ik niet zo in geïnteresseerd. Een van de interessantste namen lijkt me overigens Tailgunner. Da's de band van Mark Coyle die achter de knoppen zat bij de opnames van de albums van Oasis en waar in eerste instantie een zekere Noel Gallagher achter het drumstel zat. Noel schijnt overigens al weer ontslagen te zijn als drummer: hij speelt in ieder geval niet mee live maar nog wel op de halverwege oktober te verschijnen debuutalbum van Tailgunner. Je zou me trouwens een handje kunnen helpen door hier bij de NME op Exeter te stemmen. Ash gaat in November op Britse toernee en wil daarbij vooral out of the way places aan doen (waar Exeter dus ook onder schijnt te vallen...) en laat de keuze naar wélke plaatsen ze gaan afhangen van de voorkeur van z'n fans. Ik beloof, als ze naar Exeter komen zal ik gaan en d'r voor deze site een recensie over schrijven...

* de antwoorden zijn trouwens: twee / drie / drie / alletwee / drie (heb die remix-cd toch maar thuis gelaten) / ééntje (I'm Scared) / alleen de eerste twee / ja / nee

now playing: Descendents - Somery (neem ik overigens níet mee)pining for the fjords
hringvegur
instagram
pop muzik
bandcamp
facebook
e-mail
rss

front
job de wit
polderlicht
gert verbeek
toekomst hervonden
i always have a song

blogger statistics