13.10.00 - (0)
Wat me tot nu toe het meest is tegen gevallen hier in Exeter zijn de platenzaken. Van de grote chainstores - HMV, Virgin, Waterstones - had ik zowiezo al geen hoge verwachtingen, en terecht, want duur en qua aanbod vooral voor het grote publiek. Daar is in principe niets mis mee, want daar zijn die winkels voor, maar helaas zijn er daarnaast weinig alternatieven. Solo Music is - voor zo ver ik weet - de enige independent platenzaak en is over het algemeen weliswaar een paar pond goedkoper, maar heeft een wel heel magere selectie. Verder heb ik zover welgeteld één tweedehands platenzaak gevonden, een kleintje, maar misschien goed voor af en toe een verrassing. (Dat viel me trouwens erg op in Zweden: daar stierf het namelijk van de tweedehands platenzaken. Zowat de helft van de winkels die ik kende in Göteborg. Misschien ligt het aan de landsaard: dat Zweden sneller geneigd zijn hun plaatjes de deur uit te doen dan Nederlanders of Britten.) Oh, en d'r is hier ook nog een dancezaak, maar dat is zo'n winkel waar ze alleen een stuk of 4 whitelabels aan de muur hebben hangen en verder niets. Daar wordt ik altijd ongelovelijk nerveus van en ik heb bovendien geen platenspeler bij me. Bij Solo Music hadden ze gelukkig wel de nieuwe Broadcast ep (een volledige recensie volgt als het goed is binnenkort, maar het is allemaal weer erg mooi) en het J. Mascis album - bleek na navraag - verschijnt pas aanstaande maandag. Ik hoop dat ze dan ook de nieuwe Hefner hebben, maar ik ben bang dat ik Helen Love's Love & Glitter, Hot Days & Music of de nieuwe van de Microphones toch echt op een andere manier zal moeten proberen te bemachtigen. Misschien dat ik dan toch maar m'n plaatjes via de post moet gaan kopen, bij Rough Trade ofzo.

Women In Music: An Exploratory Economic Analysis. Was eigenlijk op zoek naar een ander artikel van deze S. Cameron - namelijk The Unacceptability Of Money As A Gift And It's Status As A Medium Of Exchange. Dat kan ik natuurlijk ook gewoon in de bibliotheek vinden, maar ik dacht laat ik eerst het werelwijde netwerk der computers eens proberen en kwam dit artikel dus tegen op Dr Cameron's homepage.

now playing: Pizzicato 5 - Remix albumpining for the fjords
hringvegur
instagram
pop muzik
bandcamp
facebook
e-mail
rss

front
job de wit
polderlicht
gert verbeek
toekomst hervonden
i always have a song

blogger statistics