16.10.00 - (0)
It sounds like Maarten was really sick when he recorded this & he puked over his equipment: welkom in de wondere wereld van Orange Socks Fanzine, dat vanuit Rotterdam/ Vlissingen rapporteert over de Nederlandse (en internationale) underground electro/ digital hardcore/ gabbercore/ experimentele lofi/ noise scene. Interviews met onder meer Bomb 20 en Hyperdriver - een van de vaste vragen: do you think music should hurt? - en vooral véél recensies. Aantal bekendere namen ter referentie: Legowelt, Aphex Twin (en Rephlex in het algemeen), DJ Scud, Zombie Nation en natuurlijk zowat elke aan Digital Hardcore geliëerde artiest met Alec Empire voorop, maar 90% zegt zelfs míj helemaal niets. De schrijfstijl is wat simplistisch, hier en daar struikel je over wat krom Engels, alle pagina's van het fanzine zijn gewoonweg ingescand als .jpg-jes en ik kom er niet achter van wanneer een en ander dateert (ik gok ergens begin dit jaar dan wel eind 1999), maar het enthousiasme en de vele onbekende nieuwe namen die we tegenkomen maken veel goed.

UK Garage Hit Van De Week: Mas Que Nada (realaudio clip) van Colour Girl. Inderdaad een 2Step-versie van de gelijknamige jaren '60 Brazilipop klassieker. Enige minpuntje is dat je tot het einde van het nummer zit te wachten op de moddervette baslijn, maar die heeft waarschijnlijk z'n bus gemist want komt niet. Was vorige week de Single Van De Week bij de Dreem Teem in hun programma op BBC Radio 1.

MP3 Van De Dag: Big Pink Candyfloss Haircut (3.7mb) (maar je moet eerst je e-mail-adres afgeven) van Helen Love. Heb gisteren m'n eigen downloadboycot toch maar even verbroken - ik kan altijd nog zeggen dat ik alleen maar even aan het kijken was hoe snel het netwerk was, en nee, meneer ik zal nooit meer het universiteitsnetwerk gebruiken voor het downloaden van mp3-tjes voor eigen gebruik etc - want bij vitaminic.co.uk hebben ze twee nummers van Helen Love's debuutalbum in de aanbieding. Qua gratis (de rest kun je downloaden voor 75p per stuk). Vooral dit Big Pink Candyfloss Haircut is onweerstaanbaar als direct meefluitbaar Venga Boysiaans instrumentaaltje.

now playing: Lamacq Live (met een concert van Reprazent rechtstreeks vanuit London's Shepherds Bush als ik het wel begrepen heb)


pining for the fjords
hringvegur
instagram
pop muzik
bandcamp
facebook
e-mail
rss

front
job de wit
polderlicht
gert verbeek
toekomst hervonden
i always have a song

blogger statistics