21.10.00 - (0)
Heb me gistermiddag even lopen uitleven bij de lokale Virgin Megastore waar ze een aantal bakken '3 voor 10' (pond, dus) hebben staan. Dus voor ongeveer 12 gulden per stuk de volgende cd'tjes aangeschaft:

* Melt Banana - Charlie (1998)
Ultrapunk. Met wiskundige precisie gecreëerde chaos. Freejazz-noise met gillende vocalen. Het soort plaat dat je maar op zeer zeldzame momenten voor je plezier kunt opzetten (vandaar dat ik m'n andere Melt Banana en Boredoms etc cd's thuis heb gelaten).
Beste Songtitel: Circle Jack (Chase The Magic Words, Lego Lego)

* Beat At Cinecittà Volume 3 (1999)
Ja ik weet het: easy-tune - en soundtracks van Italiaanse porno- en andere exploitationfilms in het bijzonder - is qua trend al een paar jaar over en we zitten nu allemaal tussen de kussens te loungen op slappe cocktailjazz, maar dat komt er nou van als je je platencollectie uit de uitverkoopbakken haalt. En toch blijft dit lekker.
Beste Songtitel: Kill Them All!

* Delfonics - The Definitive Selection (1997)
Zwijmelsoul - met zangers met hoge stemmen die tot hun oksels in de strijkers staan - uit eind jaren '60, begin jaren '70. Wel een beetje boel zwoel en glad - een beetje meer pit had hier en daar wel gemogen - maar erg mooi. Vooral bekend van het origineel van de Fugees' Ready Or Not.
Beste Songtitel: La-La Means I Love You

* France Gall - 1968 (1967)
Briljante Franse jaren '60 pop. Fantastische nummers, geweldige stem, rijkelijk georkestreerd (inclusief sitar in Chanson Indienne en pseudo-Arabische geluiden in Nefirtiti), onverstaanbaar en onweerstaanbaar. De verdorvenheden der rock'n'roll had Frankrijk tijdens de tweede helft van de jaren '60 klaarblijkelijk nog lang niet bereikt.
Beste Songtitel: Teenie Weenie Boppie

* Jane Birkin - Ex Fan Des Sixties (1978)
De enige echte tegenvaller van deze 6. Had eigenlijk zoiets verwacht als bij France Gall - Birkin is een Britse actrice die vooral bekend is van Je T'Aime Mais Non Plus met Serge Gainsbourg - maar ik had niet naar het jaartal gekeken. Dit komt namelijk uit 1978 en klinkt nogal synthetisch en níet knus jaren '60 en behoorlijk fout. Ook de nummers zelf - hoewel allemaal geschreven door de al eerder genoemde Gainsbourg - weten nergens de bijbehorende glimlach te bewerkstelligen.
Beste Songtitel: Apocalypstick

* V/VM Test Records Present: Aural Offal Waffle Ten Pints Of Bitter And A Bag Of Pork Scratchings
Verzamelaar samengesteld door V/VM. Dubbelcd met 2x 26 avantgardische electronica tracks van artiesten als V/VM, Jansky Noise, Kid 606 en, eeeh, David Hasseloffalwaffleoff. Desalniettemin staan er maar twee verschillende nummers op: de ene bestaat uit een xtal minuten gierende of pruttelende white noise, de andere klinkt als het op het onderwater, op een walkman met lege batterijen afspelen van een nummer van iemand anders - Last Christmas, Agadoo (sp?), een fanfare-orkestje, slappe cover van Louis Armstrong's Wonderful World etc - meer smaken zijn er niet (alhoewel ik moet bekennen dat ik cd2 nog niet helemaal heb afgeluisterd: het is namelijk erg vermoeiend...). Interessant?
Beste Songtitel: There's A Guy Works Down The Chipshop Swears He's Merzbow

En het blijft maar gratis cd'tjes regenen: bij dansblad Muzik zit Unlocked, een mixverzamelaar van 2Step-label Locked On met het voor élke zichzelf respecterende verzamelaar in het genre verplichte Neighbourhood van Zed Bias en 10 andere, merendeels vocale, UK Garage dingetjes. Vanochtend zat bij de post het Barfly Sessions cd'tje dat je - als je in de UK woont... - kunt aanvragen bij Channel Fly. 5 audiotracks van Action Spectacular, de Delgados, Elbow (de nieuwe Coldplay; hadden we die al nodig dan?), JJ72 en Soulwax en het is ook iets cd-rom-erigs, maar dat ging mis toen ik het probeerde te installeren. Misschien dat we dat nog een andere keer proberen. En bij de krant hadden we vandaag de keuze tussen iets van Texas bij de Times en iets van Richard Ashcroft bij de Independent. Ben maar voor die laatste gegaan. 4 nummertjes - live dan wel akoestisch - waaronder The Drugs Don't Work en A Song For The Lovers.

now playing: de Radio 1 Rap Show met Tim Westwoodpining for the fjords
hringvegur
instagram
pop muzik
bandcamp
facebook
e-mail
rss

front
job de wit
polderlicht
gert verbeek
toekomst hervonden
i always have a song

blogger statistics