23.10.00 - (0)
Heb vanmiddag een klein speurtocht ondernomen naar een antwoord op de vraag welke plaats Exeter inneemt in de Britse muziekgeschiedenis, i.e. welke al dan niet bekende bands komen hier uit de buurt? Echt veel is het overigens niet. Postrockers Appliance zijn voor zover ik weet eigenlijk de enige band van enige naam en faam die vanuit hier opereren. Exeter's grootste claims to fame zijn waarschijnlijk a) dat Chris Martin van Coldplay uit een dorpje hier in de buurt komt en dat b) Thom Yorke aan Exeter University heeft gestudeerd. Een van de meest gewilde Radiohead gerelateerde hebbedingetjes is dan ook een 7" verzamel-ep met daarop een nummer van de Headless Chickens waarin Yorke gitaar speelde (niet te verwarren met de Nieuw Zeelandse Headless Chickens die een aantal platen maakten voor Flying Nun). Deze single verscheen op het lokale punklabel Hometown Atrocities, dat overigens nog steeds bestaat. Op hun site onder meer een aantal artikels over de lokale muziekgeschiedenis. Muse schijnen zichzelf in een interview eens de 'enige goeie band uit Devon ooit' te hebben genoemd. Maar zij komen uit Teignmouth, een badplaatsje ergens tussen hier en Torquay. Aan de andere kant van het muzikale spectrum - maar minder bekend, mij zei het in ieder geval niets - hebben we het beats and breaks label (en promoters etc) Future Underground Nation. Op hún site vind je bijvoorbeeld een handvol mp3'tjes van artiesten als Gizmo, Shoe Monkey en Stealth en wat foto's van de Cavern, waar FUN de clubnight Beatz And Bobz organiseert.

Bij Vitaminic vinden we een interview met Erwin Blom van EC Groove Society over het hoe en waarom van het nogal in de soep lopen van hun plannen om elke maand een nieuwe track ter downloading aan te bieden. Op het moment schijnt alles weer op de rails te staan en recent zijn dan ook de tracks van augustus en september op de site gezet. De heren zijn overigens ook bezig met een remix van een nummer van de Nederlandstalige singer/songwriter (en VPRO-presentator) Jaap Boots.

Afgelopen week ging het geheel gerestylede nme.com de lucht in. Het ziet er smaakvol uit - retro is misschien een goeie omschrijving - en de ouwe lay-out had inderdaad z'n langste tijd wel gehad, maar toch vind ik het allesbehalve een vooruitgang. Het zit'm vooral in de kleine dingen, waar je in de oude opzet zo aan gewend was. Het lijkt er bijvoorbeeld op dat je niet gewoon de hele single recensies rubriek van een bepaalde week op één pagina krijgt, maar elke single apart. Ook de zoekmachine werkt anders. Vroeger was het handig dat je in één keer alle recensies of nieuwsberichten waarin de naam van een bepaalde band kon opzoeken, nu is alles inclusief de catalogus van de onlineshop in één zoekmachine ondergebracht. Misschien is het gewoon even wennen. Wat me vooral opvalt is het bijna totaal ontbreken van reclame. Van alleen die paar verwijzingen naar hun eigen online winkeltje kun je zo'n site toch nooit draaiende houden?

now playing: Mansun live vanuit Cardiff op Radio One


pining for the fjords
hringvegur
instagram
pop muzik
bandcamp
facebook
e-mail
rss

front
job de wit
polderlicht
gert verbeek
toekomst hervonden
i always have a song

blogger statistics