30.10.00 - (0)
Wat een geweldig land is dit toch... Nadat van het weekend de kranten vol stonden met verhalen dat het misschien toch niet helemaal zo veilig is om rundvlees te eten vanwege de BSE en het hele treinenstelsel al twee weken op z'n gat ligt omdat men naar aanleiding van het ongeluk nabij Hatfield plots tot de conclusie is gekomen dat grote delen van het railnetwerk eigenlijk levensgevaarlijk in dagelijks gebruik zijn heeft het gisteravond gestormd. Gewoon een beetje uit z'n krachten gegroeid najaarsstormpje (eeeh, wel, het was het zwaarste noodweer sinds 1987) maar het heeft een ongelovelijke chaos tot gevolg. Hier in de regio zijn talloze rivieren buiten hun oevers getreden (en voor álle overige rivieren geldt momenteel een flood warning), het openbaar vervoer rijdt helemaal niet meer en bepaalde wegen zijn afgezet vanwege ofwel de overstromingen dan wel omgevallen bomen zodat veel bedrijven en scholen vandaag gesloten bleven. Maar het ergste is nog wel dat er ook ergens een leiding gesprongen is en als gevolg zit half Exeter nu zonder running water. Kon vanochtend nog net een laatste restje uit de leidingen persen voor een kop thee en om m'n tanden te poetsen maar daarna was het op. Een en ander komt momenteel - 12 uur later - allemaal weer een beetje op gang. En ik kan, zoals je zult begrijpen, niet wachten tot het écht gaat winteren.

Als dit langer was gaan duren had ik misschien toch maar moeten gaan heroverwegen of ik toch niet komend weekend even op en neer naar huis zal reizen. Kan ik in ieder geval even thuis onder de douche... Ik heb namelijk serieus (wel, een beetje serieus) erover na zitten te denken om naar het Crossing Border festival te gaan. En wel om drie redenen: a) de Delgados, II) de Magnetic Fields en in de derde plaats: Daniel Johnston. Wat mij betreft zijn de eerste twee met voorsprong de interessantste bands van de afgelopen jaren en Johnston is een fenomeen an sich. Maar buiten het feit dat het natuurlijk ondoenlijk is voor een paar bandjes half Europa te doorcrossen (en dat het nog maar de vraag is of ik met de huidige staat van het Britse treinnetwerk überhaupt wel in de buurt van een vliegveld kan komen) is de andere reden dat ik er toch maar van af heb gezien dat Daniel Johnston en de Delgados elkaar gedeeltelijk overlappen. Het is maar 5 minuten maar de een speelt in de Paradiso en de ander in de Melkweg en ik weet gewoon zeker dat als ik ergens halverwege het Leidseplein ren de Delgados precies Pull The Wires From The Wall (zonder twijfel de mooiste popsong van de laatste 500 jaar) inzetten en Daniel Johnston een van z'n hartverscheurende pianoballades over Laurie, het meisje van z'n dromen dat er van door ging met een begrafenisondernemer doet. Dus dan maar niet. En bovendien staan de Magnetic Fields maar voor een uurtje geprogrammeerd en da's véééél te kort. Ik snap ook wel dat ze niet al hun 69 Lovesongs achterelkaar er doorheen kunnen jassen, maar zo krijg je maar heel weinig. Enniewee, het lijkt erop dat de VPRO op internet verslag gaat doen van het gebeuren; het magazine met vooruitblikken enzo staat al online.

Verder... Billie Piper legt uit wie JFK vermoord heeft (via New York London Paris Munich)... je hebt nog een paar dagen om deze UK Chart 2000 crossword op te lossen. Je kunt niks winnen, maar is de eer of de lol niet goed genoeg meer dan?? Pah, de jeugd van tegenwoordig... One Backstreet Boy Is Gay: maar welke? (doet het zo te zien alleen in micro$oft explorer)... en voor wie de afgelopen weken Neighbours heeft gevolgd: www.ozziechef.com bestaat echt. Maak nu zelf Lyn Scully's spraakmakende Chocolate Muffins.

Een van m'n huisgenoten is trouwens familie van Bob Dylan. Ik geloof dat z'n tante getrouwd is met een broer van His Bobness. Of zoiets. Het was in ieder geval net iets spectaculairder dan de Schotse mede-uitwisselingsstudent die ik kende in Göteborg wiens zus de ex-vriendin was van Fran Healey van Travis. Jaja... Stereo: het muziekweblog dat de mensen kent die de sterren kennen.

now playing: Primal Scream - Sonic Flower Groovepining for the fjords
hringvegur
instagram
pop muzik
bandcamp
facebook
e-mail
rss

front
job de wit
polderlicht
gert verbeek
toekomst hervonden
i always have a song

blogger statistics