28.11.00 - (0)
Wat? Geen Elvis?: De NME vroeg ruim 100 hedendaagse Britse artiesten naar de bands en musici die hen beïnvloed hebben en publiceert deze week de top 20 (en het blad komt als het goed is ook met een gratis cd'tje met tracks van een aantal van deze invloedrijke artiesten). Veel voorspelbare namen - Beatles, Bowie, Public Enemy, Kraftwerk - en hier en daar wat opvallende verschijningen; hoe invloedrijk is Eminem? Of de Flaming Lips? Kortom, er is genoeg commentaar mogelijk op een lijstje als dit. John Aizlewood in de Guardian bijvoorbeeld, legt de Top 20 naast de actuele album top 10 en merkt, niet geheel onterecht, op dat het nogal moeilijk is de invloed van Kraftwerk, Miles Davis of de Smiths en het overgrote deel van de andere 17 zogenaamd invloedrijke artiesten hierin terug te vinden.

Elke maandagavond tussen 7 en 10 GMT (co-)presenteert Manda Rin van Bis Air op BBC Radio Scotland. Voor mensen die niet in de buurt wonen is een en ander ook in realaudio te beluisteren, inclusief een extra, internet only uurtje met een dj-mix tussen 10 en 11.

Steve Lamacq draaide gisteravond Discretion Grove, de begin volgend jaar te verschijnen debuut solo-single van Pavement's Stephen Malkmus (al dan niet onder de naam The Jicks) en, ehmm, ik was niet bepaald onder de indruk. Het is voor alles nog steeds typisch Stephen Malkmus - ie het klinkt als Pavement - maar aan de andere kant miste er een boel van de speelsheid die Pavement zo bijzonder maakten. De gitaren, bijvoorbeeld, klonken nogal als Weezer, bijna 70's FM rock-achtig. Mijn verwachtingen over Malkmus' album, Swedish Reggae, zijn dus radicaal bijgesteld. Vooruitgestuurde singles zijn in de regel de meest catchy (commerciële?) nummers van het album. Misschien dat het kwartje nog moet vallen, maar dit doet mijn hart niet bepaald sneller kloppen. Overigens vind ik wat ik tot nu toe aan nieuw materiaal van The Orb heb gehoord ook erg tegen vallen. Het kan dus ook aan mij liggen.

now playing: Fatboy Slim - Better Living Through Chemistrypining for the fjords
hringvegur
instagram
pop muzik
bandcamp
facebook
e-mail
rss

front
job de wit
polderlicht
gert verbeek
toekomst hervonden
i always have a song

blogger statistics