9.12.00 - (0)
Vandaag naar een platenbeurs hier in de stad geweest. Soort van spur of the moment thing want zag op het laatste moment pas een aankondiging en had dus ook geen uitgebreid vooropgezet plan van dingen waar ik naar op zoek was ofzo. Kwam dan ook met welgeteld één aankoop weer thuis: een vinyl-eptje dat ooit bij het Britse muziekblad Sounds zat met exclusieve nummers (dan wel speciale versies van nummers) van de Sugarcubes, Wedding Present, Pogues en, de reden waarom ik het kocht, Pixies. Hoe het klinkt weet ik nog niet, want heb hier geen platenspeler. Maar dat komt van de week wel als ik, in het kader van de naderende feestdagen, weer thuis ben. De platenbeurs wordt trouwens elke paar maanden gehouden en de volgende is ergens in februari. Zal er voor zorgen dat ik dan beter beslagen ten ijs zal verschijnen want alhoewel niet erg groot was er genoeg interessants te vinden. Voor ieder wat wils eigenlijk: veel jaren 60 en 70 dingen natuurlijk en aardig wat soul, reggae en zelfs hiphop, maar ook iemand met bakken vol vroege jaren 90 techno en breakbeat en veel mensen met allerhande Britpopbootlegs en -imports: illegale Elastica live-albums, vage Japanse edities van Bluetones-cd's en dergelijke.

De akoestische sessie die Steven Malkmus eerder deze week deed voor Steve Lamacq staat nu online. Drie songs, waarvan als ik het me goed herinner vooral Jennifer And The s-Dog aardig was. Het bijbehorende interview is niet te beluisteren, maar Malkmus bevestigde dat het helemaal over is met Pavement. Been sent off to Holland for some euthanasia, waren (ongeveer) zijn eigen woorden.

In de tussentijd ook weer een hoop nieuwe dingen bij Kindamuzik, zoals een tourdagboek van Swearing At Motorists, een labelprofile van Elefant en recensies van albums van onder meer Suckle, Bauer en Motorpsycho.

MP3 Van De Dag: I Was A Stranger (3.2mb), prachtig mooi liedje - met een slidegitaar die elke keer weer garant staat voor een flinke brok in de keel - van Smog's 'Neath The Puke Tree ep. Slechts voor een week verkrijgbaar, dus wees er snel bij. Te vinden bij vitaminic.

now playing: DMX Krew - We Are DMXpining for the fjords
hringvegur
instagram
pop muzik
bandcamp
facebook
e-mail
rss

front
job de wit
polderlicht
gert verbeek
toekomst hervonden
i always have a song

blogger statistics