14.12.00 - (0)
Nadat eerder deze maand al bekend werd dat het maandblad Select er mee ophoudt komt vandaag het nieuws dat ook de Melody Maker het jaar 2000 niet zal halen. In de officiële bewoording heet het dat de Melody Maker en NME (beide eigendom van dezelfde uitgever) zullen fuseren, maar het houdt gewoon in dat je de muzikantenrubriek van de een voortaan in de ander kunt lezen en dat de schrijvers van de Melody Maker waarschijnlijk allemaal op zoek kunnen naar een nieuwe baan. Als het aan mij zou liggen zouden Neil Kulkarni en Daniel Booth wel naar de NME mogen gaan, maar ik heb het nu eenmaal niet voor het zeggen. Het verscheiden van de Melody Maker kan me dan ook niet erg veel schelen, las het sowieso al nauwelijks. De site van de Melody Maker - die toch al niet bepaald uitgebreid te noemen was, zeker in vergelijking met die van de NME - is momenteel under re-development.

Ondertussen blijven de jaarlijstjes binnenstromen: de twintig beste platen van het afgelopen jaar volgens Pitchfork, de meest overbodige platen volgens de Union en bij de Oor kun je zélf je lijstje invullen (in een hoogst onhandig schermpje overigens).

En tenslotte voor wie nog geloofde dat Daphne & Celeste - verantwoordelijk voor dé Single Van Het Jaar Ooh Stick You - inderdaad twee vijftienjarige meisjes uit New Jersey zijn: mag ik u voorstellen aan Emma & Nadia twee twentysomething Donna's fans uit London. (Via popbitch)

now playing: Microphones - It Was Hot We Stayed In The Waterpining for the fjords
hringvegur
instagram
pop muzik
bandcamp
facebook
e-mail
rss

front
job de wit
polderlicht
gert verbeek
toekomst hervonden
i always have a song

blogger statistics