24.12.00 - (0)
De Stereo Top 10 van week 51:
1. (1) Melt Banana - Lost In Mirror
2. (5) So Solid Crew - Oh No (Sentimental Things)
3. (-) Schneider TM - The Light 3000
... 2000 was een goed jaar voor Smiths-covers. Het Canadeze indiepopcombo Stars deed al eerder een erg leuke versie van This Charming Man - beetje triphopperig en bijna onherkenbaar, ware het niet voor dat ene gitaarriffje - en nu vergrijpt Schneider TM zich op hun nieuwste ep, waarop ze samen werken met iets of iemand dat zich KPT.Michi.Gan noemt, aan There Is A Light That Never Goes Out en de combinatie van de melancholieke melodielijn die nu juist wordt gezongen door een blikken robotstem en de warme electronische bliepjes en piepjes werkt fantastisch.
4. (4) Public Domain - Operation Blade
5. (2) Cinerama - Your Charms
6. (7) Phoenix - If I Ever Feel Better
7. (-) Outkast - Ms. Jackson
... je herkent er de druktemakertjes van Bombs Over Baghdad nauwelijks meer in terug
8. (3) Four Storeys - Fall Out
9. (8) Wu-Tang Clan - Gravel Pit
10. (-) Low - Just Like Christmas
... van de It's A Cool, Cool Christmas verzamelaar en het levende bewijs dat de beste kerstliedjes Phil Spector proberen na te doen (zie ook: Mariah Carey's All I Want For Christmas Is You).

Jan Douwe Kroeske Is Dood: over waarom je gemakkelijk kon zien dat het Eminem is dood bericht van vorige week een hoax was (via alt0169). Overigens kun je het niet alleen aan het url van het nieuwsberichtje zien maar ook aan a) het feit dat alle links vanaf de betreffende pagina foutmeldingen opleveren en b) dat er in het nieuwsbericht nergens een specifieke plaats genoemd wordt.

Verder... de Volkskrant over hiphop in Afrika... de outlaw 141: Slipknot bovenaan gevolgd door Tocotronic vs Console... en natuurlijk heeft ook Sheep z'n eigen jaaroverzicht. Met Smog als Album Van Het Jaar, Fatboy Slim was de Grootste Tegenvaller en PJ Harvey zong het Mooiste Liedje.

now playing: The Dead Cheap Fierce Panda samplerpining for the fjords
hringvegur
instagram
pop muzik
bandcamp
facebook
e-mail
rss

front
job de wit
polderlicht
gert verbeek
toekomst hervonden
i always have a song

blogger statistics