29.12.00 - (0)
Op m'n nachtkastje: 45 van Bill Drummond. Een verzameling korte, en soms iets langere, stukjes over allerhande projecten waar Drummond zich de afgelopen decennia mee bezig heeft gehouden. En dat is nogal wat. Hij is natuurlijk het meest bekend als de helft van de KLF, maar daarvoor was hij al jaren aktief in de muziek, onder meer als manager van Echo & The Bunnymen en de Teardrop Explodes. Van huis uit is hij echter kunstenaar - is naar art school geweest - en de laatste jaren is hij vooral bekend van allerhande, wel, stunts of performances of hoe je het ook wil noemen, meestal samen met mede-KLF-er Jimmy Cauty en manusje-van-alles Gimpo. Zo verbrandden ze ergens op een verlaten Schots eiland een miljoen Engelse ponden die ze hadden verdiend met hun successen met de KLF. De film die ze hier van maakten vertoonden ze op verschillende locaties nieuwsgierig naar de reacties van het publiek (en hier werd trouwens ook weer een documentaire over gemaakt). De stukjes in het boek bestaan uit anekdotes, beschrijvingen en kijkjes achter de schermen bij een aantal van z'n aktiviteiten. Zo kun je bijvoorbeeld lezen over hoe Drummond naar Amerika gaat om de bijdrage van countrysuperster Tammy Wynette voor de single Justified And Ancient op te nemen, maar ook hoe hij samen met Gimpo en nog een kunstenaar 25 uur lang de M25 - de rondweg rondom London - rondrijdt. In eerste instantie dacht ik dat Penkiln Burn de uitgever van het boek was, maar de site is een (compleet?) overzicht van de projecten die Drummond de laatste jaren heeft ondernomen. Een van z'n meest recente ondernemingen is bijvoorbeeld mydeath.net.

Nog meer boeken: want een van de kados die ik van de kerstman heb gekregen is The Modern Antiquarian, een behoorlijk dikke pil over pre-historisch, het boek noemt het zelf megalithic, Groot Britannië, geschreven door niemand minder dan Julian Cope. Het boek bestaat uit twee delen. De eerste helft is een soort van algemeen achtergrondverhaal over de pre-Romeinse periode maar het belangrijkste onderdeel van het boek is de Gazatteer waarin elke steencirkel, hunnebed en andere Stonehenge-achtige constructie wordt beschreven en verklaard (inclusief foto's waarop niet zelden Julian zelf of een van z'n familieleden óók op te vinden is). Een aantal van deze plekken bevinden zich in de buurt van Exeter dus misschien dat ik ze het komend jaar eens met een bezoekje zal vereren. Er hoort ook een site bij het boek.

Verder... niet vergeten: vanavond bij de VPRO op Radio 3 de Song Van Het Jaar. Begint al om 8 uur en de einduitslag staat pas morgen op de site... Corrie en Rikkert van Camathome zijn van de week naar het concert van Bettie Serveert in de Paradiso geweest...en 10 vragen aan Incense.

now playing: The Twenty Fifth Of May - Lenin & McCarthypining for the fjords
hringvegur
instagram
pop muzik
bandcamp
facebook
e-mail
rss

front
job de wit
polderlicht
gert verbeek
toekomst hervonden
i always have a song

blogger statistics