10.1.01 - (0)
We konden maandag al in het Parool lezen dat John Peel van het weekend in Groningen was voor Noorderslag en Eurosonic en gisteren was in z'n programma op BBC Radio1 z'n verslag, soort van, te horen. Stukjes opgenomen ter plekke - in Groningen, maar ook op de boot vanaf Harwich - afgewisseld met relevante muziek. John Peel was mee met de welshe band Melys, die optraden op Eurosonic, en die speelden dan ook een belangrijke rol in de uitzending. Zo werd een groot gedeelte ingenomen door live-opnamen van hun concert in de Vera. Verder hoorden we John als gast bij het demopanel, een gesprek met een Duitse vriend, van alles over z'n belevenissen in de hotelbar en een klaagzang over dat je eerst muntjes moet kopen om een biertje te kunnen bemachtigen in de Oosterpoort en dat alles rijkelijk gelardeerd met verwijzingen naar het feit dat wij Hollanders zulke lange mensen zijn maar natuurlijk ook veel muziek. Een en ander werd niet af- en aangekondigd en op de BBC-site is nog geen trackslisting te vinden maar bands als Zea, Persil en Bauer waren in ieder geval represented en verder was er aardig wat Duitse muziek te horen die Peel van die Duitse vriend had gekregen (hoorde bijvoorbeeld Miles). Wat ik van de reportage heb kunnen opmaken waren vooral (de cd van) Merry Pierce en (het optreden van) Seedling (en platenzaak de Platenworm) z'n hoogtepunten. Bij 3voor12 staat trouwens ook uitgebreide (en leuke) recensies van Noorderslag van de hand van Sander Kerkhof.

Update: de tracklisting van de uitzending staat inmiddels wel op de site. Die Duitse vriend was trouwens iemand van Isar 12.

Is Rosys Stop Down Under Tape van een paar dagen geleden een beetje bevallen? Probeer dan ook eens wat V/VM (en gerelateerde artiesten als Stockhausen & Walkman, Jega en Alien Porno Midgets) voor meer vage avantgardistische samplecollages en fucked-up techno. Persoonlijke favoriet op het moment is 3x Falco Punishment (3.4mb), Goodiepal & Steuau's verherbewerking van Falco's Rock Me Amadeus. Verder op deze pagina een hoop kerstliedjes trouwens, maar daar is het om eerlijk te zijn net iets te laat (of vééél te vroeg, natuurlijk) voor.

now playing: Tullycraft - The Singlespining for the fjords
hringvegur
instagram
pop muzik
bandcamp
facebook
e-mail
rss

front
job de wit
polderlicht
gert verbeek
toekomst hervonden
i always have a song

blogger statistics