29.1.01 - (0)
Gisteren Traffic gezien, de nieuwe film van Steven Soderbergh. Een goeie film, dat zeker, maar dat-ie wordt gezien als een van de grote kanshebbers om een Oscar te winnen lijkt me wat overdreven (niet dat ik ook maar een van de andere genomineerden heb gezien, maar toch). Traffic gaat over drugs. Met een handvol verhaallijnen over personen die er op verschillende manieren mee te maken hebben - Michael Douglas als zojuist aangetreden drugs tsar, Benicio Del Toro als Mexicaanse politie-agent, Catherina Zeta-Jones als upper-class huisvrouw die zonder problemen de drugsbusiness van haar recentelijk gearresteerde man overneemt, een tweetal DEA-agenten, wat verveelde tieners wiens experimenteren met langzaam maar zeker uit de hand loopt - die aanvankelijk totaal los van elkaar lijken te staan maar gedurende de film vernuftig door elkaar gewoven worden. Het is geen thriller in de traditionele zin van het woord: dat er geleidelijk een bepaalde spanning wordt opgebouwd die vlak voor de aftiteling tot een spectaculaire ontknoping leidt. Integendeel, het einde is zelfs nogal slapjes te noemen, maar in de rest van de dik twee uur gebeurt er genoeg en wordt het allemaal prachtig in beeld gebracht. De scenes in Mexico zijn bijvoorbeeld door een geel filter geschoten en ademen een broeierige sfeer uit terwijl de gebeurtenissen in Washington door een blauw filter iets koels en afstandelijks krijgen. Halverwege lijkt het er even op dat Douglas z'n vigilante-ding uit Falling Down nog eens dunnetjes gaat over doen, maar dat valt gelukkig mee. Misschien niet op-het-puntje-van-je-stoel spannend maar al met al wel reuze-onderhoudend.

De (demo-)cd van Coparck heeft het slechts één weekje in de moordlijst uitgehouden. Het schijnt dat verscheidene platenmaatschappijen hadden geklaagd dat een eigen beheer release niet in de lijst thuis zou horen. Wat een zeikerds.

Tigerbeat6 is het platenlabel dat wordt gerund door Kid606. Het is dus ook geen wonder dat het label gespecialiseerd is in artiesten die doen in leftfield laptop-electronica al dan niet met hier en daar wat stevig verknipte samples. Op de speciale Tigerbeat6 pagina bij Epitonic vind je MP3's van artiesten als Cex, Dat Politics, Electric Company en natuurlijk Kid606 zelf.

Op de valreep (het is per slot van rekening bijna februari en dan kan zoiets niet meer): de Hot Shots voor 2001 van Geekrock.

now playing: Jane Birkin - Ex Fan Des Sixtiespining for the fjords
hringvegur
instagram
pop muzik
bandcamp
facebook
e-mail
rss

front
job de wit
polderlicht
gert verbeek
toekomst hervonden
i always have a song

blogger statistics