1.2.01 - (0)
Ben al een week of drie op zoek naar de juiste woorden die de lezers van deze pagina er in grote getalen zou toe moeten bewegen het nummer Känn Ingen Sorg För Mig Göteborg van Håkan Hellström te downloaden. Het is namelijk zo'n verschrikkelijk mooi nummer. Traditionele, ouwerwetse gitaarpop maar barstensvol het soort blinde optimisme dat alleen uit Zweden - het land met het hoogste zelfmoordpercentage van Europa - kan komen. Håkan was vroeger drummer in Honey Is Cool en is nu bassist in Broder Daniel en wordt hier onder meer bijgestaan door mensen van Soundtrack Of Our Lives. En in die hoek moet je het ook een beetje zoeken: groots, lichtelijk over the top zelfs, met een soort van psychedelische instrumentatie en een zanger die je niet verstaat (de titel is misschien het beste op te vatten als een Zweedse variant op don't cry for me Argentina en dient te worden uitgesproken als sjèn ingen sorj fèr meij Jutteborj, ongeveer) maar die zodanig de longen uit z'n lijf jengelt dat je gewoon weet dat-ie het, weet-je-wel, méént. Het heeft op een of andere manier wel iets weg van de Smiths, alhoewel als het er op aankomt alleen die ene gitaarlick op 3:06 rechtstreeks uit het Grote Johnny Marr Gitaarboek lijkt te komen. Is natuurlijk ook gewoon verkrijgbaar bij de Nederlandse afdeling van Vitaminic maar dan moet je het wel doen zonder begeleidend (Zweeds) tekstje.

Zoals verwacht kun je op de site van Sleazenation nu ook een aantal artikelen uit hun meest recent verschenen nummer lezen, onder meer (qua muziek) het portret van Daniel Johnston, interviews met Ad Rock, Zoot Woman en Stephen Malkmus en het coverartikel over Revolutionairy Pop.

En tot slot moet ik nog één keer terugkomen op de jaarlijstjes want op de site van Vera staat de uitslag van de Poll: grote winnaars zijn At The Drive-In want zowel de overall favourite, de new band, het concert, het album als de single van het jaar (in die laatste categorie trouwens een nogal onverwachte Destiny's Child op drie...). De Simpsons is nog steeds het beste tv-programma en Kane was de Suck band van de afgelopen 12 maanden. En zo zijn er nog veel meer categorieën.

now playing: bis - New Transistor Heroespining for the fjords
hringvegur
instagram
pop muzik
bandcamp
facebook
e-mail
rss

front
job de wit
polderlicht
gert verbeek
toekomst hervonden
i always have a song

blogger statistics