7.2.01 - (0)
Het is een goeie week voor covers. Het begon maandag bij Lamacq Live op BBC Radio 1 met Arab Strap die zich, in het kader van hun sessie die Lamacq deze week uitzendt, waagden aan Sugababes' New Year. Het resultaat had op een of andere manier iets weg van Lou Reed's Vicious. Later in het programma draaide hij ook een white label van de Rinse-Out Brothers van hun 2step uitvoering van Unbelievable. Inderdaad: de EMF-hit. Nu inclusief opgefokte toaster en de hook uit het origineel is omgebouwd tot moddervette bassline. Op de pagina met de playlists van z'n programma vind je trouwens sinds kort ook geluidsfragmentjes van alle platen die hij gedraaid heeft. Loopt alleen en paar dagen achter. Gisteravond zette John Peel het thema voort met Six By Seven's cover van Pull The Wires From The Wall van de Delgados van zo'n verzamelsingle op Fierce Panda. Ik zat dus meteen rechtop in bed bij de aankondiging, maar het viel helaas een beetje tegen. Het blijft een van de mooiste melodieën van het afgelopen decennium maar 6x7 doet er helaas niet veel interessants mee: wat onheilspellende beats waarmee een beetje een gothic sfeertje gecreeërd werd, maar de muur van gitaarnoise waar ik eigenlijk op gehoopt had bleef uit.

Morgen (donderdag) gaat in Göteborg Popstad 2001 van start. Popstad is soort van de Zweedse versie van Noorderslag: drie dagen lang allerlei Zweedse bandjes (waaronder veel lokale namen) live op een handvol podia in elk jaar een andere stad en grote gedeeltes worden rechtstreeks doorgeplugd op de radio en gedurende de dag wat seminars en demopanels. Het programma ziet er best interessant uit met onder meer Girlfrendo, Bad Cash Quartet, Soundtrack Of Our Lives en onze grote vriend Håkan Hellström. Er zijn (minstens) twee Popstad websites. Die bij de Zweedse radio is vooral gewijd aan de radio-uitzendingen (die overigens ook in realaudio te beluisteren zijn). De site bij de stad Göteborg zelf heeft een boel info over de lokale muziekscene aldaar; geschiedenis, podia, platenzaken en dergelijke. Het webzine Revolver heeft ook beloofd geregeld up de daten gedurende het hele gebeuren. Overigens zijn alle pagina's waarnaar in het bovenstaande gelinkt wordt in het Zweeds. Sorry.

Rare 4AD is een pagina ontsproten aan de 4AD Mailinglist waar elke week (en slechts gedurende een week) een nieuwe, zeldzame 4AD-MP3 te downloaden is. Ze zijn al een tijdje bezig dus je hebt al wat gemist. Momenteel - dat wil zeggen tot vrijdagavond - staat er een alternatieve versie van de Breeders' I Just Wanna Get Along. En nu we het toch over 4AD-MP3's hebben: bij Playlouder vind je een voorproefje van het nieuwe album van Kristin Hersh.pining for the fjords
hringvegur
instagram
pop muzik
bandcamp
facebook
e-mail
rss

front
job de wit
polderlicht
gert verbeek
toekomst hervonden
i always have a song

blogger statistics