15.2.01 - (0)
Bij de Openbare Bibliotheek van Oss wordt niet echt hard gewerkt. Iemand heeft in ieder geval de tijd gehad om een boel lijstjes op het net te zetten. Centrale plaats wordt ingenomen door de jaarlijstjes van de Oor van de afgelopen 27 jaar die als bonus bovendien opgesplitst worden naar de lijstjes van de individuele journalisten. Zo kun je onder meer zien wat de favoriete plaat van Bram Van Splunteren was in 1975 (Born To Run van Bruce Springsteen) en die van Fons Dellen in 1985 (Jesus & Mary Chain's Psychocandy). Urenlang speelplezier voor de gevorderde lijstjesnerd.

De komende week on tour door Nederland: Nile. Ouwerwetse, alles en iedereen verpletterende deathmetal met teksten in het oud-Egyptisch (Niet dat je dat kunt horen. Dat gegrunt klinkt altijd onverstaanbaar, zelfs als het in het Nederlands was geweest). Je kunt een paar MP3'tjes uitchecken bij MP3.com. Míjn deatmetal fase ligt al weer een tijdje achter me - en bestond eigenlijk uit niet meer dan twee weken lang met een teepje van Obituary's Slowly We Rot in m'n walkman naar school - maar als je John Peel nummers van Nile hoort draaien realiseer je je dat bands als Amen en Slipknot allesbehalve zo extreem klinken als gedacht wordt.

Nieuw bij Playlouder: Midweeker, een column van NME hack en Fierce Panda honcho Simon Williams. De ondertitel luidt 226 gigs! One year! Will he make it? Deze week onder meer over Dianogah en de Cooper Temple Clause.pining for the fjords
hringvegur
instagram
pop muzik
bandcamp
facebook
e-mail
rss

front
job de wit
polderlicht
gert verbeek
toekomst hervonden
i always have a song

blogger statistics