27.2.01 - (0)
Wat ik vandaag eigenlijk vooral kwijt wou is dat die nieuwe single van Daft Punk, Aerodynamic, de Beste Single Ooit is sinds mijn vorige Single Van Het Jaar Tot Nu Toe (en dat was dus de Gorillaz' Clint Eastwood, wel even blijven opletten, ja?). One More Time vond ik nogal eentonig en vervelend en dat ene andere nummer dat ik tot nu toe van hun nieuwe album heb gehoord klonk verdacht veel als Video Killed The Radio Star van de Buggles, maar dit is precies wat de wereld nodig heeft: Eddie Van Halen doet de hoogtepunten uit Paradise City - of iets dergelijks - tegen een achtergrond van moddervette 80ies discofunk inclusief een partij slapping basss waar Les Rythmes Digitales nog een puntje aan zou kunnen zuigen. Nooit gedacht dat ik dit nog eens zou zeggen, maar: gierende, arpeggio-ende poedelrock gitaarsoli roelen!! En als toetje verkleedt het nummer zich tegen einde in een boterzacht elektrodeuntje. Zoals gezegd, een waar meesterwerkje. Ik had het al eerder gehoord, maar vandaag viel het kwartje eigenlijk pas echt. Ik had gisteravond een MD'tje meelopen met Mary Ann Hobbs' Breezeblock op BBC Radio 1 om de beloofde Avalanches dj-set op te nemen zodat ik daar vandaag van en naar de universiteit naar zou kunnen luisteren. En nou ben ik vandaag maar liefst twee keer op en neer geweest (= 2 x 2 x 20 minuten) maar ik ben nog steeds niet aan die dj-set toegekomen want elke keer als Daft Punk - dat ze eerder in het programma draaide - afgelopen was drukte ik wéér op repeat.

Zo'n Hoeveel Weet Jij Van De Brit Awards quizje is eigenlijk een beetje te flauw om naar te linken maar toen ik 7 van de 8 vragen goed had kreeg ik van de computer de opmerking All those years glued to Top of the Pops have finally paid off naar m'n hoofd geslingerd. En ik vond het toch wel knap dat zo'n simpele website mij zo goed bleek te kennen. De winnaars van gisteravond vind je onder meer hier.

MP3'S-R-US... wat random loslopend download plezier... Blonde Redhead live (een geheel concert uit oktober 1999) bij Transmission 3000... een zonnige latin-mix van Beck's Mixed Bizness - afkomstig van z'n alleen over het internet te bestellen remix-cd - bij de NME... New Slang, die fijne nieuwe single van The Shins blijkt ook gewoon te downloaden op hun eigen site... in de VIP afdeling van de nieuwe site van Gay Dad vind je zoals beloofd een voorproefje van hun binnenkort te verschijnen tweede album, in de vorm van de demo-versie van het nummer Nightclub... nog meer voorproefjes: bij Tiny Telephone een track van het nieuwe album van Of Montreal Coquelicot Asleep in the Poppies; A Variety of Whimsical Verse... en tot slot, nu we ons toch in Elephant 6-kringen bevinden: bij E-Music kun je gratis een track downloaden van het live-album van de Apples In Stereo, Live In Chicago.pining for the fjords
hringvegur
instagram
pop muzik
bandcamp
facebook
e-mail
rss

front
job de wit
polderlicht
gert verbeek
toekomst hervonden
i always have a song

blogger statistics