28.2.01 - (0)
Over twee weken gaat in Austin, Texas een nieuwe editie van het South By South West festival van start. Op het moment staat de teller qua hoeveel bands er zullen spelen op 902. Hieronder bijvoorbeeld Bauer en Junkie XL en verder een moedeloos hoog percentage saaie singer/songwriters waar jij en ik (en íedere andere weldenkende muziekliefhebber) nog nooit van gehoord hebben. Van een groot aantal bands kun je ook MP3-tjes downloaden. En als ik zo vrij zou mogen zijn zou ik u de volgende van harte willen aanbevelen: Brian Jonestown Massacre (de nieuwe Dandy Warhols), Laura Cantrell (neo-kuntrie met John Peel Seal Of Approval), Dressy Bessy (schattige Amerikaanse indiepop), Fiver (vriendjes van Grandaddy), Interpol (Joy Division meets The Smiths, singles verschenen tot nu toe bij Chemikal Underground en Fierce Panda), Marmoset (deden ooit een splitsingle met onze eigen Furtips en volgens waren hun nummers behoorlijk te pruimen), Super XX Man & Metronome (Super XX Man is de zanger/gitarist van Silver Scooter) en Wesley Willis (geloof me, je hoeft maar één nummer van hem down te loaden en je kent z'n hele oeuvre). Maar vooral de Murder City Devils. Hmmmm, misschien had het meer indruk gemaakt als ik hier het rijtje mee begonnen was, maar hun Press Gang is zonder twijfel je tijd en moeite waard: onheilspellende voodoo-rock - een beetje blues-y en in apocalyptische sferen á la Nick Cave - met een door merg en been gaand orgel en een zanger met de meest angstaanjagende grom cq schreeuw sinds Black Francis nog dacht dat-ie bezeten was door de duivel. Gospelmuziek, maar dan van het soort dat ze zouden spelen in van die vage Amerikaanse kerkjes waar ze met giftige slangen lopen te zwaaien.

Fatboy Tim. Dit kán niet anders dan een grap zijn. Na de Bootleg Beatles en Björn Again nu ook 'swerelds eerste tribute dj. (Via Spongeix)

A&Rjo;. Arjo van Handsome 3Some beoordeelt demo's en MP3's van beginnende Nederlandse bandjes in een nieuwe rubriek bij Worldonline.

Columns From Around The World. Blijf op de hoogte van de lokale muziekscene in onder meer Barcelona, New Orleans en Nagoya (in Japan) met dank aan de scene reports op de site van Popscene.pining for the fjords
hringvegur
instagram
pop muzik
bandcamp
facebook
e-mail
rss

front
job de wit
polderlicht
gert verbeek
toekomst hervonden
i always have a song

blogger statistics