7.3.01 - (0)
Artikelen over de juridische kant van het Napster-verhaal in overvloed op het wereldwijde netwerk der computers. Maar de verhalen over de gebruikers zijn zoveel leuker. Recente stukken in Writers Block en de Brown Daily Herald (via Bleeding Ears) gaan allebei over het feit dat de schrijvers in kwestie Napster vooral gebruiken voor het downloaden van muziek uit hun jeugd. Napster als nostalgiatrip. Kan ik me overigens helemaal in vinden. De eerste nummers die ík downloadde toen ik het geïnstalleerd had waren vooral eind jaren 80, begin jaren 90 hiphop dingen als Biz Markie (Just A Friend), Digital Underground (Dowatchulike) en allerhande deuntjes van 3rd Bass.

Ondertussen in de wondere wereld der legale mp3'tjes: een voorproefje van nieuwe album van My Morning Jacket op de site van het sympathieke Darla label.

Gisteren toegevoegd aan het lijstjes met links, ehm, links: Sheep, want dit Nederlandse doch Engelstalige muziekwebzine is veel te leuk om alleen maar af en toe naar te verwijzen en uw bezoekje eigenlijk elk moment van de dag waard. Qua vers de afgelopen week album-recensies van onder meer de Pixies, Sugababes en Ladytron, JJ72 en Seedling live en in de nieuwsrubriek het opvallende nieuws dat de leden van At The Drive-In zijn gespot in het publiek bij een optreden van Solbakken in Amsterdam een kleine week nadat ze - uitgeput en overspannen - de resterende data van hun Europese toer hadden afgezegd en naar verluidt rechstreeks terug naar El Paso, Texas waren gevlogen.pining for the fjords
hringvegur
instagram
pop muzik
bandcamp
facebook
e-mail
rss

front
job de wit
polderlicht
gert verbeek
toekomst hervonden
i always have a song

blogger statistics