23.3.01 - (0)
Volgende week om deze tijd zit ik in het vliegtuig richting New York in het kader van een weekje welverdiende pre-Paas-vakantie. Ben al druk bezig met de voorbereidingen, want zoveel te doen, zoveel te zien en dat in maar zeven dagen. Heb ter inspiratie natuurlijk de vakantiekiekjes van Northern Lake bekeken en ik kwam op m'n zoektocht naar interessants op het net ook dit handige NYC voor de indiepopkid overzicht tegen. Trippin' Pop-core, de Travelguide For Hipsters heeft natuurlijk ook een pagina gewijd aan NYC en dit overzicht van platenzaken is misschien wat gedateerd (uit 1995) maar daar staat dan weer tegenover dat het verschrikkelijk uitgebreid is. Verder wil ik als liefhebber van het (literaire) werk van Kinky Friedman ook zeker even langs bij 99 Van Dam Street. Als iemand nog tips en suggesties heeft welke bezienswaardigheden en al dan niet toeristische trekpleisters ik zeker niet mag missen, laat het me weten. Qua concerten heb ik vooral Music Today en Pollstar in de gaten gehouden en heb dan ook al kaartjes besteld voor de concerten van Stephen Malkmus en Arab Strap (die laatste vooral vanwege het voorprogramma Interpol) en hoop gewoon daar ter plekke nog kaartjes te kunnen regelen voor een avondje oorverdovende Amerikaanse post-hardcore met onder meer American Heritage en The Convocation Of in Brownie's.

Ondertussen... hiphoppers zonder gevoel voor humor: Grand Wizzard Theodore, uitvinder van het scratchen, roept op tot een boycot van Heineken, omdat het biermerk in een (humoristische!) commercial op de Amerikaanse televisie durft te beweren dat het iets anders gelopen is... achteraf gezien had je het allemaal anders gedaan: pagina met de gescande programma's van alle tot nu toe gehouden Lowlands-festivals om tot de conclusie te komen dat je eigenlijk Verve (toen nog zonder The) had moeten gaan bekijken in plaats van Dodgy en dergelijke... Hades World: website van Nederlands punkzine met interviews en recensies (en een nogal verwarrende navigatie, maar het ziet er fantastisch uit)... Bauer in Texas: Sonja van Bauer vertelt over hoe het was op het SXSW-festival bij Vitaminic... The Black Arts: de Pixies, en met name hun recente b-kanten verzamelaar, ontleedt bij Freaky Trigger.

MP3'S-R-US... Before You Leave van het finse dj-trio Pepe De Luxe is waarschijnlijk beter bekend als Dat Nummer Uit De Levi's Reclame. De originele versie van het nummer - zonder zangeres - heet Woman In Blue en is hier verkrijgbaar... de donkere, dreigende single Bottom Feeders van het album Porn Again van de Smut Peddlers (= High & Mighty + Cage) is een van de MP3's die je kunt downloaden op de site van Rawkus... de Amerikaanse emo-core band Juno is op het moment op toernee door Europa. De tweede week van April zijn ze in Nederland en laat dat nou precies de periode zijn dat ik al weer terug ben uit New York maar nog niet in Exeter (hetzelfde geldt overigens voor The Fall in de Melkweg. Yes!!). Zo staan ze maandag 9 april in Independent Outlet in Amsterdam. Dat is de skate-, kleding- en platenzaak van NRA's Aziz in de Vijzelstraat met, als ik het wel heb, een soort van concertzaaltje in de kelder. Ben daar nog nooit geweest (wel in de winkel, niet in de kelder) en dat lijkt me extra interessant. Bij Epitonic vind je een voorproefje in de vorm van het nummer All Your Friends Are Comedians en hun toer-manager blijkt een online toerdagboek bij te houden.pining for the fjords
hringvegur
instagram
pop muzik
bandcamp
facebook
e-mail
rss

front
job de wit
polderlicht
gert verbeek
toekomst hervonden
i always have a song

blogger statistics