25.3.01 - (0)
Na de talloze artikelen in de diverse kranten en tijdschriften kwam weinig dat gisteravond op Channel4 te zien was in de documentaire Our Manics In Havana nog als een verrassing: de onwennigheid van het Cubaanse publiek, de hordes journalisten die achter de Manics aan sjokten, Nicky, James en, hm, de drummer in een cabriolet door de straten van Havana en, tijdens hun ontmoeting met Fidel Castro vlak voor het optreden, diens grappen over de relatie tussen de Welsh en de Engelsen en zijn antwoord, na Wire's opmerking dat het concert misschien wat te luidruchtig voor hem zou zijn, dat het nooit zo luidruchtig als oorlog zou kunnen zijn. We hadden het al meerdere malen kunnen gelezen, nu zagen we de bewegende beelden. Ik keek toch nog wel even op van Nicky Wire's opmerkingen naar aanleiding van beschuldingen aan het adres van de Manics dat de Cubaanse autoriteiten hun komst, en met name het nummer Baby Elian op hun nieuwste plaat, als propaganda zouden gebruiken. Het kwam er op neer dat 'Cuba gebruikt ons, maar wij gebruiken Cuba, dus dan is het goed'. Maar jĂșllie promoten iets triviaals als jullie nieuwe cd, simpele zilveren schijfjes waar toevallig muziek op staat. Castro promoot een totalitair regime. Dat lijkt me niet bepaald vergelijkbaar.

De site van Tarbox Road gunt je een kijkje achter de schermen bij deze door Dave Fridmann gerunde studio, waar in het verleden onder meer Mogwai, de Flaming Lips, de Delgados en Wheat hun platen hebben opgenomen, en houd je tevens op de hoogte van het laatste nieuws (momenteel heeft men Mercury Rev over de vloer).

De Stereo Top 10 van week 12:
1. (1) Daft Punk - Aerodynamic
2. (2) Gorillaz - Clint Eastwood
3. (3) Donna's - 40 Boys In 40 Nights
4. (9) Ash - Burn Baby Burn
5. (6) Gay Dad - Now Always And Forever
6. (4) The Shins - New Slang
7. (7) Avalanches - Since I Left You
8. (-) Murry The Hump - Cracking Up
... gitaarpop met een hoofdletter B.
9. (7) The Bees - No Trophy
10. (-) Destiny's Child - Survivor
... haalt het vooralsnog niet bij Bills, Bills, Bills of Say My Name

MP3 Van De Dag: December (3.9mb), een voorproefje van Leaves Turn Inside You, het halverwege april te verschijnen nieuwe album van Unwound. Bij Kill Rock Stars.pining for the fjords
hringvegur
instagram
pop muzik
bandcamp
facebook
e-mail
rss

front
job de wit
polderlicht
gert verbeek
toekomst hervonden
i always have a song

blogger statistics