12.4.01 - (0)
Kwam gisteren aan het begin van de avond weer thuis - dat stukje tussen Schiphol en Heathrow is zo goed als niets, maar van daaruit naar Exeter betekent potdorie 3 uur in de bus zitten - en viel meteen met m'n neus in de boter want een van m'n huisgenoten had O Brother, Where Art Thou? bij de videotheek gehuurd. Deze Coen Brothers film met George Clooney in de hoofdrol is een hoogst opmerkelijke interpretatie van het verhaal van Odysseus en niet alleen omdat het is overgezet naar de staat Mississippi in de jaren '30 en voorzien is van de daarbij behorende hoeveelheid hillbilly-kuntrie. Het is af en toe bijna een slapstick - met Clooney die met grote ogen en groot bovengebit onverstoorbaar op zoek is naar haarnetjes en het juiste merk haarvet - maar vol intelligente verwijzingen (naar bepaalde elementen uit de Odyssee natuurlijk, maar blueslegende Robert Johnson komt er ook in voor) en een vermakelijke soundtrack.

Nu dat elke zichzelf respecterende band een eigen website heeft is de nieuwste trend op muziekgebied op internet de Website Voor Je Nieuwe Album. Unwound komt binnenkort met Leaves Turn Inside You én met leavesturninsideyou.com terwijl Kleenex Girl Wonder in het kader van hun nieuwe (dubbel-)album, Smith, met smithalbum.com op de proppen komt.

Meer muzieknieuws... over een week of wat verschijnt, op het met name in roots- en americana-kringen hogelijk gerespecteerde Munich Records, Steering By The Stars, het nieuwe album van het Nederlandse lo-fi combo Gitbox. Nieuwe single The Low Road kun je downloaden bij Vitaminic... Boyracer is weer bij elkaar. Na een aantal jaren zich te hebben gericht op projecten als Steward en Empress en het runnen van het 555 label, heeft Stewart Anderson een zo goed als nieuwe line-up om zich heen verzameld en toert binnenkort door de Verenigde Staten. Ook zal er binnen afzienbare tijd een Best Of-verzamelaar verschijnen van dit, bij bepaalde mensen, legendarische Britse indiebandje. Om uit te vinden hoe ze klonken surf je naar Epitonic... Idlewild probeert momenteel Amerika te veroveren - hun album 100 Windows is er zojuist verschenen - en Roddy Woomble houdt een soort van toerdagboek bij. (via Catherine)pining for the fjords
hringvegur
instagram
pop muzik
bandcamp
facebook
e-mail
rss

front
job de wit
polderlicht
gert verbeek
toekomst hervonden
i always have a song

blogger statistics