18.4.01 - (0)
In een verloren kwartiertje op zoek naar wat eventuele verdere informatie over de bánd One Inch Punch stuitte ik - naast een heleboel Bruce Lee-pagina's - op oneinchpunch.org.uk, de site van een lábel dat zich One Inch Punch noemt. Belangrijkste (en zo te zien enige) band op het label: Point Break. Tot zo ver niets interessants, dus ik hing al met m'n muis over de back-knop toen mijn oog viel op het zinnetje: consists of the three original song-writers from the band the Gyres en, zoals je kunt begrijpen, ik verslikte me prompt in m'n thee. The Gyres!!! In al die jaren dat ik trouw naar het London Calling festival ben geweest is er waarschijnlijk geen band me zo bijgebleven als de Gyres. Een handvol Schotse straatschoffies die in een zo goed als lege grote zaal van de Paradiso deden alsof Oasis wilde over-Oasisen. Er zat werkelijk geen greintje originaliteit in hun muziek, maar ze brachten het met zoveel arrogantie (en zoveel volume) dat je wel onder de indruk móést zijn. Ondanks dat hebben ze het nooit ver geschopt: ze hadden één semi-hitje (waarvan ik de titel natuurlijk al lang vergeten ben) en er deden verhalen de ronde dat ze wereldberoemd in Japan waren. Dat werk. Enniewee, deze pagina is al een tijdje niet meer ge-update. Ongeveer een jaar geleden schijnt er een ep te zijn verschenen (waarvan je de tracks bij mp3.com kunt downloaden, en gelukkig klinken ze nog steeds als vroeger) en ze blijken met Bernard Butler op toernee te zijn geweest. Is het niet gek dat als het er op aankomt die verloren kwartiertjes altijd veel langer dan 15 minuten duren?

Damon heeft de Gorillaz, Graham z'n eigen solo-plaatjes én het Transcopic label en Alex doet het in z'n vrije tijd met Keith Allen en Damien Hirst als Fat Les. En Dave, de drummer, wel, Dave maakt animatiefillumpjes op z'n computer met z'n bedrijfje Nanomation. Op de site vind je onder meer de promo die hij maakte voor MTV en het puzzelspelletje I-Cube.

Festivalnieuws: de line-up van State X (5 mei, Den Haag) - met The Ex maar ook Incense, Soft Posh en een boel artiesten uit de stal van Bunker Records - lijkt vooral uit te willen schreeuwen dat er op het moment interessante dingen gebeuren in de Haagsche underground. Een paar weken later is Eindhoven the place to be want het Virus Festival (20 mei) heeft onder meer Bertrand Burgalat, Kid 606, Das Pop, Coparck, de Young Gods en, als klap op de vuurpijl, Jan Vayne op de affiche staan.

Who let the wolves out??: Nick Hornby over de Los Lobos-boxset in de New Yorker. Zelfs interessant om te lezen als je, zoals ik, weinig met Los Lobos hebt. Kenmerk van een goeie schrijver, lijkt me.pining for the fjords
hringvegur
instagram
pop muzik
bandcamp
facebook
e-mail
rss

front
job de wit
polderlicht
gert verbeek
toekomst hervonden
i always have a song

blogger statistics