23.4.01 - (0)
Eindelijk. Als echte anglofiel keek ik al jaren naar Have I Got News For You alhoewel, als ik eerlijk ben, ik in de regel misschien een derde en in uitzonderingsgevallen de helft van de verwijzingen en grappen begreep. Afgelopen week ging het nieuwe seizoen van start en al die maanden hier in Engeland trouw de krant lezen en het nieuws op radio en tv volgen betalen zich dubbel en dwars terug: ik begreep toch minstens 95% van wat er gezegd werd. En wat is die Tracey Emin trouwens een verschrikkelijk, humorloos mens.

Na het succes van z'n Top 100 van Nederlandstalige single is Vic Van Reijt zojuist in het Parool begonnen met De Nederlandstalige covers-Top 100. Tussen 100 en 91 vinden we onder meer Normaal, de Fouryo's (Zeg niet nee-ee-ee-ee, zeg niet nee-ee-ee-ee) en André Van Duin. In een aantal - maar helaas lang niet alle - gevallen zijn er tevens geluidsfragmenten te downloaden.

Zit net even de nieuwe Moordlijst te bekijken en tot mijn schrik ende verbazing zijn de Avalanches helemaal nergens te bekennen. Alleen Oscar Smit (van de VPRO) en Job De Wit (van Oor en de VPRO) geven te kennen dat ze geen stront in hun oren hebben en hebben hem in hun persoonlijke lijstje staan. De rest van kritiserend Nederland zit klaarblijkelijk te slapen want Since I Left You is de meest waanzinnige Plaat Van Het Jaar Tot Nu Toe. Waarvan akte.

MP3 Van De Dag: La La Land (helemaal naar beneden scrollen) van Jackpot. Ouderwets klinkende neo-country lijkt een contradictio in terminis maar is tegelijkertijd uitstekend van toepassing op dit lekker landerige dingetje met twang-y gitaar en zanger met flinke snik in z'n stem. Van het album Weightless. Je vindt meer Jackpot-mp3's bij Epitonic.pining for the fjords
hringvegur
instagram
pop muzik
bandcamp
facebook
e-mail
rss

front
job de wit
polderlicht
gert verbeek
toekomst hervonden
i always have a song

blogger statistics