7.5.01 - (0)
Alhoewel je er MP3's (en overigens ook plaatjes en filmpjes) kunt uitwisselen gaat het wat ver om filepile.org een vervanger voor Napster te noemen. Op hele kleine schaal misschien. Er staan op elk moment namelijk maar 10 verschillende tracks die je kunt downloaden. Je kunt er zelf eentje toevoegen, maar dat betekent dat er ook een zal afvallen*. Die beperkte keuze is eigenlijk ook meteen de kracht van Filepile: je kunt weer verrast worden. Napster was/is handig als je op zoek was naar een bepaald nummer, maar je kwam er haast nooit iets onverwachts tegen. Maar met dank aan Filepile heb ik de afgelopen weken onder meer tracks van Hope Sandoval (ex-Mazzy Star), Autechre en de Soggy Bottom Boys (= George Clooney et al uit Oh Brother, Where Art Thou) lopen downloaden. Dingen waar ik nooit specifiek op zoek naar zou zijn gegaan op Napster, maar wel erg blij mee ben. Geldt trouwens helemaal voor Built To Spill's (live) uitvoering van I Try van Macy Gray. Een nummer waar ik sowieso niet van wist dat het bestond, laat staan dat ik er naar op zoek was.

*Niet helemaal waar: er blijkt ook een archief te zijn waar alle tracks van de laatste twee dagen te vinden zijn.

Nog meer MP3's: Radio Plus verzamelt links naar (legaal) downloadbare nummers zoals gedraaid door John Peel op BBC Radio 1. (via New York London Paris Munich)

TV's 100 Greatest Characters: zoals voted for by het Britse publiek en afgelopen weekend te zien was op Channel4. In de onderste regionen veel troosteloze Britse jaren '70 en '60 meuk (en, schandalig laag op de 98ste plek, Buffy) maar met de top 20 - B.A., Basil Fawlty, Blackadder, Homer Simpson, The Fonz, Alan B'Stard en dergelijke - kun je het moeilijk oneens wezen. Opvallende ontbrekende namen: Kitt en Neighbours' Harold Bishop. Je kunt je natuurlijk afvragen wat de waarde is van een top 100 samengesteld uit 100 mogelijke keuzes.

Dubselector: dubbin' it up inna flash stylee. (via alt0169)pining for the fjords
hringvegur
instagram
pop muzik
bandcamp
facebook
e-mail
rss

front
job de wit
polderlicht
gert verbeek
toekomst hervonden
i always have a song

blogger statistics