28.5.01 - (0)
Je kunt je afvragen of het er wel helemaal het juist medium voor is, maar bij het radioprogramma Schiffers FM op Radio 2 houden ze momenteel een verkiezing voor de mooiste Hollandse Platenhoes Allertijden. Gelukkig hoort er een website bij, waar je genomineerde hoezen ook daadwerkelijk kan zien. Verrassend aan de leiding op het moment: Hallo Venray's The More I Laugh The Hornier Due Gets. Niet echt typische radio 2 muziek, maar de navels doen het blijkbaar goed bij de Nederlandse huisvrouw.

MP3'S-R-US: Electrelane doet in spacerock. Maar in plaats van de stereotype mannen met baarden die temidden van een verdacht ruikende mist gehurkt urenlang hetzelfde akkoord op hun gitaar aan lopen te slaan, hebben we hier te doen met vier frisse jonge dames uit Brighton, die desalniettemin op hun zojuist verschenen debuutalbum Rock It To The Moon de bassen laten ronken, de farfisa's laten gieren en de ritmes laten hypnotiseren alsof hun leven er vanaf hangt. Op hun zojuist in een nieuw jasje gestoken website kun je twee tracks van dit album downloaden: Long Dark (met knipoog richting Popcorn) en Many Peaks (met piano en strijkers en klarinet en trompet en meer).

Electrelane is trouwens ook een van de bands die vooralsnog bevestigd is voor de halverwege augustus in Glasgow te houden Schotse editie van Ladyfest (in navolging van het vorig jaar in Olympia, Washington gehouden eerste Ladyfest). Andere interessante namen die gepland staan zijn onder meer bis, The Gossip, Bratmobile, Sarah Dougher en het mij onbekende, maar volgens het programma Nederlandse, Lady Die. Naast optredens staan er allerhande andere activiteiten op het programma als workshops, spoken word performances, films, panel discussies en wat dies meer zij. Het klinkt mij een beetje in de oren als de Huishoudbeurs voor Riot Grrls.pining for the fjords
hringvegur
instagram
pop muzik
bandcamp
facebook
e-mail
rss

front
job de wit
polderlicht
gert verbeek
toekomst hervonden
i always have a song

blogger statistics