30.5.01 - (0)
Secret Box is de titel van een zojuist verschenen 3cd-verzamelaar vol rarities, b-kanten, live-tracks en outtakes van de legendarische (?) Nieuw-Zeelandse band de Chills. De plaat is vooralsnog alleen via het internet verkrijgbaar. Op de bijbehorende site kun je een aantal MP3's downloaden; waaronder jingles gemaakt voor onder meer een Nieuw-Zeelands college radiostation én Coca Cola maar ook het gesproken commentaar op de betreffende tracks van zanger / gitarist / belangrijke man achter / enige constante factor Martin Phillips.

Kreeg van de week wéér post van mijn lokale MP. Geen idee hoe ik op die beste man z'n mailinglijst terecht ben gekomen want, zoals gezegd, ik mag helemaal niet stemmen. Hoogtepunt uit z'n foldertje is de zin:

Since Tony Blair visited Exeter in 1997 unemployment has more than halved.
Wat?? Net alsof het een écht iets met het ander te maken zou hebben. Blair komt een middagje op bezoek en opeens liggen de banen voor het oprapen...

Het nieuwe jasje waarin het gestoken is verschilt eerlijk gezegd weinig van het oude jasje maar zelfs een miniem redesign is een goed genoeg excuus om eindelijk eens naar het uiterst sympathieke en bevlogen Diskant te linken. Diskant is een heel netwerk van websites van gelijkgestemde fanzines, bands, labels en dergelijke. Steekwoorden: Mogwai, ...And You Will Know Us By The Trail Of Dead, Glasgow in het algemeen en Gringo Records.

Een interview met het onnavolgbare V/VM in Mao Magazine. Inclusief een aantal MP3's, waaronder z'n versie van Chris De Burgh's Lady In Red. Om eens te meer tot de conclusie te komen dat V/VM muziek maakt waarvan het idee veel leuker is dan het uiteindelijke resultaat. Bekende nummers zodanig bewerken dat het klinkt alsof ze langzaam door een gehaktmolen worden geduwd klinkt misschien briljant in theorie, in praktijk is z'n muziek meestal letterlijk misselijkmakend. En op deze manier brengt V/VM (eventueel bijgestaan door een van z'n diverse vriendjes of vriendinnetjes) elke paar weken wel een nieuwe plaat uit. Meest recente werkstukje bijvoorbeeld is een versie van Joy Division's Love Will Tear Us Apart.pining for the fjords
hringvegur
instagram
pop muzik
bandcamp
facebook
e-mail
rss

front
job de wit
polderlicht
gert verbeek
toekomst hervonden
i always have a song

blogger statistics