12.6.05 - (0)


Dit weekend toch maar een kaartje voor het reunie-concert van Dinosaur Jr., nu dinsdag in de Paradiso, gekocht. Omdat het nog kon, vooral. Blijkbaar ben ik niet de enige voor wie deze muzikale hereniging een stuk minder betekent dan die van de Pixies. Terwijl beide bands toch even veel hebben bijgedragen aan mijn muzikale opvoeding. Ik heb een zo goed als tot op de draad versleten zwarte longsleeve als bewijsstuk. Maar ik heb Dinosaur Jr. al eens gezien, op Lowlands 1998. Of Dinosaur Jr.? Eigenlijk gewoon J.Mascis met een paar huurlingen. Niet dat dat mij wat uitmaakte. Voor mij geldt: Dinosaur Jr. = J.Mascis, maar daar schijn ik redelijk alleen in te staan. Het feit dat ze alleen maar nummers van hun eerste drie albums gaan spelen schrok me ook een beetje af. Die albums heb ik helemaal niet. Alleen Bug misschien ergens ver weg op een gekopieerde cassette. Dinosaur Jr. begon wat mij betreft met The Wagon (stond ooit, eind 1990, op een cd'tje in het kader van het Ein Abend In Wien-festival dat of gratis bij de oor zat of voor een habbekrats bij de platenboer te halen was). Waar ik bij de Pixies in de Bijlmer Bierhal elk nummer woordelijk wist mee te zingen terwijl ik die platen ook niet bepaald dagelijks meer uit de kast haal, zeggen de titels op de setlijst (via) van Dinosaur Jr.'s reunie-debuut in de Vera me dus grotendeels tot weinig. Ja, Freakscene natuurlijk, maar voor de rest, sorry. Maar ik heb nog een paar dagen om m'n huiswerk te doen. Ik heb hier wel die BBC-sessies verzamelaar waar een aantal van die pre-The Wagon-nummers op staan dus die zet ik allereerst maar eens op onderwijl zoekend naar die cassette van Bug.


pining for the fjords
hringvegur
instagram
pop muzik
bandcamp
facebook
e-mail
rss

front
job de wit
polderlicht
gert verbeek
toekomst hervonden
i always have a song

blogger statistics